MAPCIO Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Witam , jako ze od niedawna jestem posiadaczem paskudy b9 postanowilem poprawic hamulce .jakby ktos posiadał zwrotnice z piastą ,najlepiej do wypozyczenia w celu dokonania pomiarow na adaptery,pokryje koszty ewentualnej wysylki w obie strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 (edited) Napisałbyś dokładniej, co tam chcesz założyć do Beki... U siebie w B9 miałem "czarne" Brembulce (z STI MY'08+), przednie heble pasują p&p, a z tyłu wystarczyło ciut podfrezować płaszczyznę mocującą zacisków (zostaje ori tarcza) Edited March 12, 2021 by eddie_gt4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 w mojej byłej Tribece wystarczyło założyć dobre tarcze i klocki, hamowanie znacznie się polepszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPCIO Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 11 godzin temu, eddie_gt4 napisał: Napisałbyś dokładniej, co tam chcesz założyć do Beki... U siebie w B9 miałem "czarne" Brembulce (z STI MY'08+), przednie heble pasują p&p, a z tyłu wystarczyło ciut podfrezować płaszczyznę mocującą zacisków (zostaje ori tarcza) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPCIO Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 tarcza 326 x30 zaciski alfa romeo stelvio, przewody w oplocie ,tył na razie oryginał Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 (edited) Godzinę temu, MAPCIO napisał: tarcza 326 x30 zaciski alfa romeo stelvio, przewody w oplocie ,tył na razie oryginał Czyli tarcza taka sama jak w STI, więc nie do końca rozumiem zasadność takiej operacji... sprzedaj heble z Alfy, kup te z STI i po sprawie Tył zostaw oryginalny - ja po zmianie zacisków nie odczułem żadnej różnicy Edited March 13, 2021 by eddie_gt4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPCIO Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 cena cyni cuda zaciski z alfy nówki mam za tysia,do sti wiadomo ile trzeba wybulic,pozatym alfa to moja pierwsza miłosc to kawalek bede mial Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts