Jump to content

Zamek centralny forester SG

pjkr

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

jestem świeżo po zakupie forka. Ma od taką bolączkę, że zamek centralny średnio działa.

Mianowicie: nie działa otwieranie zdalne, a otwieranie kluczem otwiera tylko drzwi kierowcy; a żeby otworzyć bagażnik trzeba kilkukrotnie naciskać otwieranie na drzwiach.  A i jeszcze jeden klucz (zwykły) jest to otwierania, a do odpalenia auta jest drugi (z otwieraniem zdalnym).

Co tu nakombinowane jest? Czy idzie to ogarnąć samemu? Poprzedni właściciel nic mi nie wytłumaczył, bo jedyne co o tym aucie wiedział, to że ma kierownice i 4 koła :ph34r:

W miarę możliwość, chciałbym to ogarnąć sam.

Pozdrawiam!

• pjkr changed the title to Zamek centralny forester SG
Posted

Najpierw wymień baterię. Jeżeli to nie pomoże trzeba po prostu założyć nowy centralny zamek. Ja zakładałem w Outbacku koszt 150 zł :)

Posted
7 godzin temu, pjkr napisał:

Cześć, 

jestem świeżo po zakupie forka. Ma od taką bolączkę, że zamek centralny średnio działa.

Mianowicie: nie działa otwieranie zdalne, a otwieranie kluczem otwiera tylko drzwi kierowcy; a żeby otworzyć bagażnik trzeba kilkukrotnie naciskać otwieranie na drzwiach.  A i jeszcze jeden klucz (zwykły) jest to otwierania, a do odpalenia auta jest drugi (z otwieraniem zdalnym).

Co tu nakombinowane jest? Czy idzie to ogarnąć samemu? Poprzedni właściciel nic mi nie wytłumaczył, bo jedyne co o tym aucie wiedział, to że ma kierownice i 4 koła :ph34r:

W miarę możliwość, chciałbym to ogarnąć sam.

Pozdrawiam!

Oj oj oj. Drzwi albo stacyjka były wymieniane. Stąd masz dwa kluczyki. Rozwiązanie jest takie, wyjąć bębenek z zamka drzwi i dopasować go samemu albo u gościa co klucze dorabia do kluczyka od stacyjki. A sprawa otwierania z pilota to j.w. To się starzeje, i czasami trzeba wymienić na nowy. Mnie centralny denerwuje, jeszcze działa fabryczny, ale baterie co poł roku wymieniam, zauważam to po coraz mniejszym zasięgu. Musze go w końcu wymienić, tylko problemem są cukierkowe piloty, takie wieśniackie ze srebrnym wykończeniem. Kiedyś szukałem i nic normalnego nie trafiło mi się w oczy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...