Szizi Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Witam, Czy ktoś z forumowiczów wie jaki jest koszt panelu elektrozaworów do skrzyni automatycznej 4eat ? Niestety używki nie mogę znaleźć od paru miesięcy i chyba jedynym ratunkiem jest wymiana całego panelu. Wadliwy jest elektrozawór lock-up ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 5 minut temu, Szizi napisał: Witam, Czy ktoś z forumowiczów wie jaki jest koszt panelu elektrozaworów do skrzyni automatycznej 4eat ? Niestety używki nie mogę znaleźć od paru miesięcy i chyba jedynym ratunkiem jest wymiana całego panelu. Wadliwy jest elektrozawór lock-up ;/ https://parts.subaru.com/p/Subaru__/Automatic-Transmission-Valve-Body-PT030399-Valve-Control/49241898/31705AA261.html Prędzej kupisz skrzynie używaną i tylko zawory przełożysz niż cały komplet zaworów. Warto kupić ze skrzyni która np ślizga, choć tutaj mogą być zdania podzielone. Bo najgorszy syf to ten który jest z tarczek, magnes tego nie wyłapie a blokuje zawory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szizi Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 a czy np. zawory ze skrzyni od Forestera 2.5 będą pasowały ? ja mam 2.0 SG 2005 r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szizi Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 czy w każdej skrzyni są takie same elektrozawory ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 (edited) 44 minuty temu, Szizi napisał: czy w każdej skrzyni są takie same elektrozawory ? Dobrze żebyś podał jaka to skrzynia. Ale pewnie początek TZ1A. To jest jakby wersja skrzyni. Więc jaką masz i jaką chcesz wsadzić, tzn zawory z jakiej? Są skrzynie TZ10 w SF przed liftem, jak u mnie, TZ1A to nowsza i taka siedzi w Forku SF po lifcie i SG, oraz nowsza jeszcze TZ1B. O starszych nie wspominam, bo takowe były np w legasiu albo imprezie. Edited September 9, 2020 by ewemarkam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szizi Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 niestety skrzynia to tz1b3zr6ba...nigdzie jej nie ma...inne są...tej oczywiście nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szizi Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 tej z tego 2.5 nie mam niestety numeru Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 (edited) Teraz zauważyłem Już pytałeś o skrzynie... Jest problem, wypadało by naprawić skrzynie, albo chociaż przerzucić sam zawór od lockup. Ale myślę że jak znajdziesz jaką kolwiek skrzynie z TZ1B to zawory będą takie same. Tam są różnice już chyba tylko w przełożeniach. Edited September 9, 2020 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts