Helmut Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Jak w temacie, czy płykana i nasączana wkładka filtra powietrza faktycznia zabija przepływomierz (skraca jego życie) ? Jeśli tak to co ma na to wpływ ? Tłusty płyn do nasączania ? Czy może to jest ściema ? Pomóżcie, proszę o poważne argumenty, bo sam mam nasączaną i spać spokojnie nie mogę. Nie wiem czy wywalic ją i wstawić porządną suchą czy spać spokojnie i się nie przejmować bo przepływomierz może paść zawsze. BTW jakie wkładki filtra powietrza polecacie ? Chodzi mi o to by silnik się nie dusił i dostawał możliwie więcej świeżego powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackdogwwl Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Wiesz. Ja juz mam w dwóch autach filtry KN-a. Przepływki żyją i mają się dobrze. Trzeba odpowiednio czyścić taki filtr. Ja po nasaczeniu filtra odkładam go na jeden dzień i nadmiar zbieram ręcznikami papierowymi. No i pierwsze kilometry po założeniu jeżdżę spokojnie :-) Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Rozumiem do momentu pierwsze kilometry po nasączeniu jeżdzę spokojnie. Czy poza lepszym samopoczuciem kierowcy ma to znaczenie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Miałem wkładkę K&N w moim byłym WRX'ie, przejechałem na niej chyba z 80tys. km (auto ma teraz ponad 220tys. km przebiegu) i przepływka ma się dobrze, auto jeździ dalej, przy czyszczeniu postępuję zgodnie z instrukcją (ważne, żeby nie przedobrzyć z nasączaniem, bo kolor różowy jest bym powiedział, dość blady) i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Kolor różowy to rozumiem, że chodzi o kolor płynu do nasączania, tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Dokładnie - on jest lekko różowawy, a nie krwisto-czerwony i łatwo napsikać za dużo jak się chce "pomalować" filtr na czerwono Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts