meller Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Witam! serdecznie!Na wstępie wszystkich pozdrawiam, gdyż jestem tu nowy... Wracając do sprawy, wczoraj zostałem posiadaczem Forestera 00', 2.0 T 170km. Mój problem polega na tym gdy jadę i mam gaz pod nogą nic się nie dziej nic nie puka, nic nie stuka, przy zmianie biegów też jest ok... Dopiero gdy wrzucam go na luz lub zostawiam na biegu i zwalniam zaczyna się takie walenie, jak dodam gazu wszystko cichnie i jest ok. Nie mam pukania/drżenia na kierownicy ani na pedałach, czuć pukanie w podłodze. Tył amory do wymiany to wiem na 100%. Ale o co chodzi z tym pukaniem? Myślę, że to może półosiki, przeguby, wał, dyfer? Gdzieś występuje na pewno luz, bo jest to odczuwalne tylko gdy auto mam zmniejszane obroty i nie ma gazu. Na luzie z odpalonym silnikiem nic nie słychać.Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Do listy dołóż jeszcze podporę wału do sprawdzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meller Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 (edited) Tak tak... też o tym myślałem...A miał może ktoś już taki przypadek? Edited June 18, 2015 by meller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Dziura w wydechu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meller Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Dziura w wydechu koncowym jest ale to az tak by wywolywalo drgania i bicie, watpie, bo drganiasa do samego zatrzymania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Miałem tak w Forku 1 podobnie, pół wydechu jak wymieniłem to jak ręka odjął. Ale zanim to zrobisz i wymienisz, zbadaj temat u tłumikarza by na mnie nie było :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meller Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Dzięki za info, ale obawiam się, że to coś poważniejszego widziałem wydech i wszędzie był połączony i sztywny... Auto jest u mechanika ale chciałem się na forum podpytać żeby być w temacie trochę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts