Jump to content

Amortyzatory KYB do Imprezy diesel, hamulce

QbaNS

Recommended Posts

Witam. Mam problem, ponieważ potrzebuję wymienić amortyzatory przednie w swoim aucie, oraz hamulce. O ile z heblami nie ma problemu z dostępnością, to jest on z amorkami- w dwóch chyba sklepach internetowych wysłano mi ofertę na KYB pasującą do mojego auta, ale w katalogu na stonie KYB, oraz we wszystkich sklepach stacjonarnych z częściami również w katalogu nie występuje. Sprawdziłem masę samochodu na stronie autocentrum.pl i o ile są tam zamieszczone dane prawdziwe, to Impreza Diesel waży tyle samo co WRX i teraz pytanie- czy amortyzatory z WRX są identyczne jak w gnojowozie, czy nie. Ewentualnie prosił bym o nr części. 

Mój samochód jest z 2010r, chodź w jednym sklepie po sprawdzeniu VINu wyszedł im 2009 produkcja, bo z hamulacami jest różnica przednimi od połowy 2010r.

Jeśli chodzi o heble, to czy tarcze Zimmerman nawiercane są dobrym wyborem, czy lepiej kupić standardową tarczę? Do tego klocki TRW, czy też Zimmermana?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Hej co do amorów to sie nie wypowiem bo faktycznie w żadnym katalogu ich nie ma ale spróbował bym jeden wyciągnąć i podejść do jakiegoś sklepu żeby zamówili a ten na wzór im zostawić. Odnośnie klocków i tarcz zimmerman to taki chiński bosch i jedynie wygląda nacinany i nawiercany. Ja bym wzioł tarcze brembo standardowe bo są w fajnej cenie i klocki ferodo lub cały kpl z trw ewemtualnie jeszcze z textara. Po moich katalogach nie ma zmiany w tarczach i klockach. Pozdrawiam

Już mam poważny mętlik w głowie z tarczami i klockami, ile ludzi tyle opinii. Na początku byłem zdecydowany na Zimmermana, potem na ATE później Brembo + Ferodo, nawet o Speedmaxach myślałem- im więcej czytam, tym bardziej nie wiem. Zimmerman- chińczyk, Brembo porażka, ATE, TRW też, no cholera albo opinie z 2008r, i już sam głupieję co na dzień dzisiejszy kupić.

Nie wszystkie Brembo to porażka,ATE to porządne tarcze.

Sprawny zacisk,dobrze dobrany klocek i tarcza z wyżej wymienionych,sprawdzą się z powodzeniem w Imprezie SBD. ;)