QbaNS Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Witam. Mam problem, ponieważ potrzebuję wymienić amortyzatory przednie w swoim aucie, oraz hamulce. O ile z heblami nie ma problemu z dostępnością, to jest on z amorkami- w dwóch chyba sklepach internetowych wysłano mi ofertę na KYB pasującą do mojego auta, ale w katalogu na stonie KYB, oraz we wszystkich sklepach stacjonarnych z częściami również w katalogu nie występuje. Sprawdziłem masę samochodu na stronie autocentrum.pl i o ile są tam zamieszczone dane prawdziwe, to Impreza Diesel waży tyle samo co WRX i teraz pytanie- czy amortyzatory z WRX są identyczne jak w gnojowozie, czy nie. Ewentualnie prosił bym o nr części. Mój samochód jest z 2010r, chodź w jednym sklepie po sprawdzeniu VINu wyszedł im 2009 produkcja, bo z hamulacami jest różnica przednimi od połowy 2010r. Jeśli chodzi o heble, to czy tarcze Zimmerman nawiercane są dobrym wyborem, czy lepiej kupić standardową tarczę? Do tego klocki TRW, czy też Zimmermana? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor28 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Hej co do amorów to sie nie wypowiem bo faktycznie w żadnym katalogu ich nie ma ale spróbował bym jeden wyciągnąć i podejść do jakiegoś sklepu żeby zamówili a ten na wzór im zostawić. Odnośnie klocków i tarcz zimmerman to taki chiński bosch i jedynie wygląda nacinany i nawiercany. Ja bym wzioł tarcze brembo standardowe bo są w fajnej cenie i klocki ferodo lub cały kpl z trw ewemtualnie jeszcze z textara. Po moich katalogach nie ma zmiany w tarczach i klockach. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbaNS Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 Wolałbym bez wykręcania- jeżdżę samochodem na codzień, a unieruchomienie go na parę dni się mi nie uśmiecha ;-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Masz u siebie w mieście specjalistów ( carfit ), którzy Subaru zjadają na śniadanie, może warto podjechać i skonsultować zanim walniesz jakiegoś babola Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbaNS Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Już mam poważny mętlik w głowie z tarczami i klockami, ile ludzi tyle opinii. Na początku byłem zdecydowany na Zimmermana, potem na ATE później Brembo + Ferodo, nawet o Speedmaxach myślałem- im więcej czytam, tym bardziej nie wiem. Zimmerman- chińczyk, Brembo porażka, ATE, TRW też, no cholera albo opinie z 2008r, i już sam głupieję co na dzień dzisiejszy kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Nie wszystkie Brembo to porażka,ATE to porządne tarcze. Sprawny zacisk,dobrze dobrany klocek i tarcza z wyżej wymienionych,sprawdzą się z powodzeniem w Imprezie SBD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzej007 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 skąd ta opinia że zimmerman to chińczyk ? ja o gładkich nie moge złego słowa powiedzieć a nawiercane mialem raz i popękały pod koniec żywota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts