pardul Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Witam standardowo :)mam wypadanie zapłonów na wszytskich cylindrach posciagalem dekle , pomierzyłem i wychodzi ze są sporo za duże Wydaje mi sie ze przy za duzych auto powinno jezdzic normalnie a tylko klepac zaworami Mozliwe ze wypadanie zapłonów jest od za dużych luzów ? silnik delikatnie poszarpuje przy przypsieszaniu 2-3 tys obrotów przy wyzszych obrotach znika poszarpywanie na wydechach mam 0,55 , ssace normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Im większy luz tym krótszy czas otwarcia zaworów za czym idzie słabe napełnienie jak i opróżnienie cylindra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek1006 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 ustaw luzy bo i tak masz duzo za duze i sie dowiesz , a wszystko na to wskazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardul Posted July 19, 2014 Author Share Posted July 19, 2014 luzy porobione i dalej to samo co moze jeszcze powodowac wypadanie zapłonów na wszytskich cylindrach dochodzi jeszcze p1235 cisnienie paliwa ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 Cewka, świece, przewody, syfiaste paliwo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 Czujnik spalania stukowego. Odkręcić,wyczyścić i dokręcić zgodnie z Nm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts