dawid1978p Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 witam Panie i Panowie, moja zona zachorowala na Subaru , mam mozliwosc zakupu Imprezy GH z 2008 150KM z fabryczna instalacja LPG - przebieg 110tys z Niemiec - ladniutka, poprosilbym o fachowe opinie na temat eksploatacji tego modelu - jak sie sprawdza w gazie/spalanie i ogolnie koszty eksploatacji - szczegolnie docenilbym profesjonalne opinie uzytkownikow wlasnie tego modelu, serdecznie pozdrawiam i licze na pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Witaj. Jeśli prosisz o szybka pomoc to proponuje najpierw przeczytać regulamin bo chłopcy inaczej nie bedą mogli pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 A duży masz portfel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 (edited) witam Panie i Panowie, moja zona zachorowala na Subaru , Taka żona to skarb(onka) Jeżeli ma faktyczny przebieg to pewnie dwa razy tyle jeszcze przebiegnie Co prawda miałem 2,5 ale z tego co mi się o uszy obiło spalanie podobne w 2,0 - 10-12LPG/100km Edited June 22, 2014 by szamot Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid1978p Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 pelen serwis i dokumentacja, inst. LPG homologacja Subaru - nie znam sie na Imprezach gdyz do taj pory ganiałem niemcami ale ten jest naprawde wyjatkowy, zastanawiam sie tylko jak ten silnik znosi LPG i czy czesci sa drogie, aha i kolejne pytanie laika - moze ktos mi wytlumaczyc działanie 4x4 - w jakich proporcjach przelacza sie naped (sa tam tylko 2 opcje gora dol, czy mozna tego uzywac w czasie jazdy i jakie ma ograniczenia), z doswiadczenia wiem, ze na forach sa pomocni goscie dlatego z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam ps. co do portfela - gentlemani nie rozmawiaja o zasobach kieszeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 moze ktos mi wytlumaczyc działanie 4x4 - w jakich proporcjach przelacza sie naped W Subaru masz stały napęd 4x4,zapewne masz na myśli reduktor. Proponuję poczytać http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/21120-faq-techniczne-przeczytaj-zanim-zadasz-pytanie/ Przydatny dział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 inst. LPG homologacja Subaru Bardzo Dobra Holenderska instalacja GFI Teleflex. zastanawiam sie tylko jak ten silnik znosi LPG Jak każdy benzynowy. Jak będziesz dbał, tak będziesz miał. czy czesci sa drogie Materialy ekploatacyjne w normalnych cenach. działanie 4x4 - w jakich proporcjach przelacza sie naped (sa tam tylko 2 opcje gora dol, czy mozna tego uzywac w czasie jazdy i jakie ma ograniczenia), Napęd jest 4x4 stały. Nie ma możliwości go wyłaczenia. A wajcha o której wspominasz, to reduktor. Ma być zawsze na dole, czyli high. Opcja LOW służy do np. holowania kogoś. Masz wtedy większą moc, a mniejszą prędkość. Co do spalania od 10- 14lpg/100km. Samochód taki też niedawno sprowadziłem z Niemiec i gorąco polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Masz wtedy większą moc Turbo się włącza. Nawet w N/A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Turbo się włącza. Nawet w N/A. Widzisz, że kolega laik. Jak miałem lepiej wyklarować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 @@leon, jesteś jak zwykle drobiazgowo okrutny Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Taki jestem, tani drań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts