Jump to content

Smok oleju w 2.5 NA

elmo

Recommended Posts

Czy smok oleju w 2.5 NA jest obarczony tą samą wadą, co w 2.5T ? Ostatnio kontrolka ciśnienia oleju przy zimnym starcie jakoś chyba inaczej mi się zachowuje (albo mam halucynacje).

Dziś moja kontrolka ciśnienia oleju w momencie odpalania mrugnęła i zgasła. Tak powinno być, bo już sam nie wiem ? Może mam schizy  :wacko: Kup wolnegossaka, they said. Bezproblemowy będzie, they said   :cry:

Nie, po zgaśnięciu już nie mruga. Przy odpalaniu najpierw przekręcam kluczyk do pozycji, w której wszystkie kontrolki się zapalają, czekam na sygnał informujący, że antynapad się odpierwiastkował, a następnie uruchamiam silnik. W czasie uruchomienia kontrolka ciśnienia mruga raz i gaśnie definitywnie. 

W czasie uruchomienia kontrolka ciśnienia mruga raz i gaśnie definitywnie. 

Jeżeli to jest ułamkowe mrugnięcie i gaśnie, to wydaje mi się, że jest ok, Najlepiej gdybyś zrobił nagranie i tu wrzucił. U mnie objaw był taki, że po zakręceniu rozrusznikiem lampka nie dogasała, tylko przez 1-2 sekundy jeszcze się tliła i dopiero gasła.  

Objawy narastały więc zaczynało się od jeszcze krótszego mrugnięcia....

Edited by sebachon
  • Upvote 1

Spróbuj może dotrzeć do dokumentacji serwisowej ASO, w której będzie można zobaczyć konstrukcję i wygląd tego smoka. 

Edited by sebachon
  • Upvote 1