jathek Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Witam, Szukam z zona inspiracji na urlop w styczniu. Gdzies gdzie jest cieplo jest morze/ocean i stosunkowo mało turystow Plan mamy taki aby polaczyc lenistwo na plazy z aktywnym wypoczynkiem Polecicie cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 z początku myślałem ze to białe szaleństwo będzie więc poleciłbym Ci moje rejony Nowy Sącz - Krynica - Zakopane A jeśli ciepło leć do Afryki Jathek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Nie lubie murzynow I uprzedzam pytanie, nie jestem rasista Bardziej myslalem o jakiś Karaibach Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Proponuję Egipt. Chociaż to Afryka Oprócz oczywistych atrakcji, z aktywnego wypoczynku polecam nurkowanie, jest tam kilkanaście zajefajnych miejscówek do "oblukania". Do tego blisko i ceny nie powalą na kolana. PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 SriLanka-zwiedzanie+Malediwy-byczenie,najlepsze z możliwych połączeń jak dla mnie,chociaż nie byłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Tez o tym myślałem. Znajomi tak pojechali i bardzo sobie chwalili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 (edited) Malediwy- znajomy był, widziałem foto, filmy polecam również, no ale kosztowna trasa Edited October 23, 2013 by pawelszuszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Pawel za bilet na Malediwy w styczniu zaplacisz juz cos kolo 2500. Niestety tygodniowy nocleg i to w sredniej jakosci hotelu to wydatek od 7000 w gore plus wyzywienie. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 (edited) Potwierdzam. Gdy poleciał ze swoją żoną na chyba tydzień czasu ... zapłacił za wszystko ponad 10 tys zł Zdjęcia widziałem - rewelacja Edited October 23, 2013 by pawelszuszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 To i tak malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 (edited) W tym roku bylem na Malediwach, a konkretnie na wyspie Hanimaadhoo (marzec-kwiecien). Wyjazd na 2 tygodnie. Wydalem 4500pln za wszystko czyli: lot Emirates: waw-dubai-male-dubai-waw lot wewnetrzy male-hanimaadhoo-male zakwaterowanie z wyzywieniem (3 posilki dziennie - pyszne) i codziennymi atrakcjami jak zwiedzanie wysp atollu Haa Dhaalu, nurkowanie z butla, snurkowanie i wiele innych. http://asseyri-inn.com/ Placilismy 55USD za osobe/dobe - bylismy w grupie 7 osobowej. Miejsce jest autentyczne i absolutnie wyjatkowe. Nie jest to resort, ale przynajmniej widzisz prawdziwe zycie, a nie sztuczne, napompowane resorty. Obsluga Asseyri po prostu rewelacyjna. Jutro postaram sie wrzucic jakies zdjecia. EDIT: wg. mnie najlepsza opcja jest tydzien na Sri Lance, a pozniej lot ze Sri Lanki wlasnie na Hanimaadhoo - na drugi tydzien (lot bezposredni z ominieciem stolicy Male, ktora nie ma praktycznie nic do zaoferowania) Edited October 23, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Wrzucaj, bo sie opcja cenowo bardzo atrakcyjna Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) @@jathek zapytal mnie na PW czy skoro wyspa ma lotnisko, to czy przelatujace samoloty nie byly uciazliwe? Otoz nie byly, poniewaz w przeciagu calego dnia jeden samolot startowal i 1 ladowal (Hanimaadhoo polaczone bylo tylko z Male). Wiem, ze teraz sa loty ze Sri Lanki do Hanimaadhoo, wiec lotow moze byc wiecej (musisz sprawdzic ile np. na skyscanner.net). Ja podczas calego 2tyg. wyjazdu nie slyszalem ani jednego samolotu (moze dlatego, ze byl to dosyc aktywny wypoczynek z niewielka iloscia nicnierobienia na lezaku). Zdjecia wrzuce wieczorem znalazlem zdjecie na telefonie. Mniej wiecej tak wygladala woda wiecej wrzuce wieczorem Edited October 24, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 z początku myślałem ze to białe szaleństwo będzie więc poleciłbym Ci moje rejony Nowy Sącz - Krynica - Zakopane A jeśli ciepło leć do Afryki Jathek! Ja tez tak myslalem i chcialem zaproponowac Alaske Ale jak ma byc cieplo.... i bez mocno opalonych ziomkow Husajna noblisty to Australia, Nowa Zelandia...... albo rejs katamaranem po wyspach dziewiczych.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Do Australii widzialem nawet tanie bilety. Wiec jest to tez na mojej liscie Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 ostatnio widzialem Melbourne z Waw z powrotem do Stambulu za 2000 z groszami Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Tez to widzialem. Nawet z powrotem z Stambulu nie wychodzilonjakos tragicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) Tylko na miejscu jest dosc drogo EDIT: Hanimaadhoo (Malediwy) wyspa: wyjscie z portu picnic island: niestety przez cale 2 tygodnie brakowalo wiatru.. ale byly inne atrakcje: no i my na koniec niestety nie mam zadnych zdjec z nurkowania, snurkowania, wieczornego lapania ryb, czy wypatrywania delfinow.. mile wspomnienia Edited October 24, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) Ja przełom lutego/marca byłem Tajlandia/Kambodża. Wzięliśmy objazdówkę z biura i byliśmy mega zadowoleni. Ankor naprawdę robi wrażenie. No ale o braku turystów można zapomnieć Edited October 24, 2013 by bukmacerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ankor Wat to pozycja obowiazkowa Ile dni poswieciliscie na Ankor? My zalozylismy 2 pelne. Byliscie w Phnom Penh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) Na Ankor mieliśmy 3 dni, ale w 2 tez dasz radę. Phnom Penh nie było nam dane zobaczyć. Coś trzeba zostawić na następny raz bo do Kambodży napewno wrócimy. Jedzenie prze mistrz Edited October 24, 2013 by bukmacerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 edzenie prze mistrz miedzy innymi dlatego tak chetnie wracam do Azji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Gdzies przeczytałem, ze na Malediwach oprócz resortow jest zakaz opalanie się w bikini. Jeżeli guesthouse nie ma swojej prywatnej plazy to nie można się opalac Prawda to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 @@jathek: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/66681-malediwy-2-tygodniowa-podroz-za-45k-pln/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Malediwy sa dosc skrajnie zislamizowane. Poza rezerwatami tfu resortami dla turystow zamordyzm i fanatyzm jak u Talibow. Pytanie czy chcemy to finansowac . Ja bym jednak rozwazyl Afryke. Kapsztad konkretnie. Miejsce magiczne a aktywny wypoczynek dostepny pod kazda postacia. Jet-boaty, quady, mikroloty, samoloty zagle, wieloryby, safari itd. Bylem pare razy, za dwa tyg wracam tam znow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts