LUKej20tt Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Witam mam subaru legacy ej20 tt 1997r. przekŁadaŁem elektryke i mam pytanie czy subaru legacy ma jakies zabezpieczenie imobilajzer alarm fabryczny czy są jakieś kostki które muszą być koniecznie podpięte bo dziaŁają mi tylko awaryjne światŁa i dŁugie a na desce nie wyświetla kontrolek od akumulatora i innych ktore powinny sie zapalic po przekreceniu kluczyka klimatronik też nic nie wyświetla a przy pozycji kluczyka na rozruchu slychac jakis przekaźnik ale nie kręci co to może być? i jeszcze do czego jest duża okrągŁa biaŁa kostka z wieloma pinami po prawej stronie silnika na wysokości kolektora ssącego i turbiny pomiędzy nimi??? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 jest immobilizer montowany w subarynach 97 rok to chyba jeszcze druga generacja i w niej był montowany na zasadzie oddzielnej kostki którą przykłada się koło stacyjki ale podpięcie tego immobilizera odblokowuje tylko kontrolkę check engin pozostałe powinny świecić Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUKej20tt Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 chyba jest podpiety jakis alarm tylko nie wiem jak go rozblokowac chyba bede musial go odlaczyc gdzie moge znalesc jakis schemat oryginalnej instalacji? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts