waffel91 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Witam, Zastanawiam się czy jest możliwość zwiększenia dawki paliwa w Forku S-turbo 99', ponieważ mam w nim zrobionych kilka przeróbek m.in. mam zwiększone doładowanie do ok. 0.8 bara i za pomocą jednej śrubki można mu zwiększyć do 1.0 bara a nawet więcej... problem w tym że wtedy auto strasznie szarpie a i czytałem też, że wraz ze zwiększeniem ciśnienia doładowania powinno się zwiększać dawkę paliwa... Podobno w forku drugiej generacji jest to sprawa bardzo prosta ale w moim już nie... Szukałem na forum jakichś wzmianek o tym ale nie znalazłem, także będę wdzięczny za każdą podpowiedź Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Sprawa jest prosta i nazywana remapem.Czy w danym aucie możliwy jest remap,zależy od modelu ECU. Jeśli komp jest remapowalny,wystarczy poprawić seryjną mapę i cieszyć się autkiem. Tylko,że sam raczej tego nie dokonasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waffel91 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 (edited) A czy gdzieś na północy Polski jest zakład który mógłby się tego podjąć? no i co w przypadku gdy ECU jest nieremapowalny? Edited September 28, 2013 by waffel91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 no i co w przypadku gdy ECU jest nieremapowalny? Wtedy 3kzł nie Twoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
waffel91 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 Cena aż tak bardzo mnie nie przeraża kupując forka liczyłem się z wydatkami Bardziej mnie interesuje gdzie mógłbym dokonać takich zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) W PL podobno tylko i wyłącznie pod Poznaniem. Edited September 28, 2013 by monsieurboxeur Link to comment Share on other sites More sharing options...
waffel91 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 Ok wielkie dzięki znalazłem namiar podzwonię i popytam co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts