budzan8 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Witam. Od paru dni mam problem z STI 2004 U.S. (DCCD). Auto od jakiegoś czasu (głównie luźno, na śniegu) miało czasami problem z przeniesieniem momentu na przód. Towarzyszył temu dźwięk szurania, stękania etc. Po wczorajszych jazdach w nad Pilicą z napędu został praktycznie tylko tył. Przejechałem na tym ok.100km (powrót do domu), bez zbędnego pałowania. Przy każdym zerwaniu przyczepności tylnych kół występuje ten sam odgłos z centralnego dyf. (czym większa różnica w obrotach osi tylnej do przedniej tym głośniej- tak z moich odczuć...). Przy normalnej jeździe na wprost bez wariacji normalna praca. Przy spięciu DCCD z "AUTO" na którąkolwiek pozycję brakuje charakterystycznego przeskakiwania kół przy wolnym manewrowaniu... To wszystkie moje spostrzeżenia. Auto w tygodniu idzie do serwisu do Józefowa, proszę o porady. Wiem, że to wróżenie z fusów, ale może ktoś miał bardzo podobną sytuację?: zastanawiam się nad takimi opcjami awarii - wiskoza i jej płytki - problem elektryczny z dccd, cewki itp. - układ planetarny dccd... - wszystko razem Czy ktoś miał/ma praktykę w serwisowaniu w/w podzespołów? Z góry dziękuję za info. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts