Jump to content

Gdzie wkrecic czujnik cisnienia oleju Auto Gauge???

jeedrass

Recommended Posts

Mam problem z wkręceniem czujnika do zegara. Kupiłem Auto Gauge'a z potencjometrem (jest duży) i pod intercooler gdzie wszyscy montują czujniki nie wchodzi przeszkadza jakiś plastikowy mega twardy waz co wchodzi w blok. Jest jakieś rozwiązanie, prócz podstawki pod filtr??

użyj szukajki, temat przerabiany wiele razy...

można wkręcić w blok (miejsca z zaślepkami) lub przy pomocy trójnika w miejsce seryjnego czujnika. w ostateczności przy użyciu podstawki pod filtr

Jestem w trakcie montazu. W GT ta zaslepka jesy M18x1,5 i moj tokarz spisal sie na medal dorabiajac mi taka przejscowke. Ale oglenie nie jest to takie latwe jak by sie wydawalo. Noo moze nie liczac czujnika montowanego w miejsce seryjnego. Tam dalem trójnik od pneumatyki uszczelniony siliconem do misek olejowych. Nawet nie musialem alternatora wyciagac tylko go "odwinalem" na srubie . A ta zaslepka w bloku co jest to nie jest latwo sie do niej dostac a przykrecic potem czujnik to juz wogole jakas katorga . Nawet przez chwile probowalem sie dostac do magistrali w glowicy ale mimo dobrych kluczy to tak jest zapieczona ze nawet nie dygnela wiec spowrotem zabralem sie za zaslepke w bloku. Musialem zdjac jeden przewod gumowy od powrotu powietrza z zaworu DV zeby sie dostac do zaslepki w bloku bo moja redukcja jest na klucz 25 wiec musialem miec miejsce. Jednak po walce z zalozeniem tego przewodu chyba z 10 min postanowilem ze go przetne i zaslepie (mam BOV'a i byla zalepiona czy IC a teraz bedzie tuz przy rurze dolotowej). Jednak dzis nie udalo mi sie skonczyc i na jutro zostal mi montaz spowrotem IC. Jutro zakladam IC i zabieram sie za lutowanie kabelkow. Jak podlacze i bedzie dzialalo to tez jeszcze napisze. Moze porobie pare fotek. Nie dam pelnej relacji z montazu bo tak sie umorusalem ze nie mialem jak robic relacji.

-- So mar 26, 2011 4:04 pm --

A wiec tak czujniki montowane wczoraj nie ciekna, nie poca sie olejem wiec wszystko jest super:D Jeszcze niemam wskazan bo montowalem Turbo Timera i nie udalo mi sie dokonczyc wskaznikow.

Pare fotek:

Załączniki:

Przejscie.jpg [ 33.3 KiB | Przeglądane 962 razy ]

Ogolne.jpg [ 41.91 KiB | Przeglądane 962 razy ]

Czujniki Cis Oleju.jpg [ 26.32 KiB | Przeglądane 962 razy ]

Czujnik temp.jpg [ 36.16 KiB | Przeglądane 962 razy ]

Czujnik oleju dod.jpg [ 35.52 KiB | Przeglądane 962 razy ]

Czujnik Boost.jpg [ 35.54 KiB | Przeglądane 962 razy ]

viewtopic.php?f=21&t=143090