budek Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 Dlaczego w Forku światła mijania są do dupy (podobno dopuszczony wyraz) i nie można ich "ręcznie" ustawić tak coby moje oko nie oglądało jedynie asfaltu. Mam to zarówno w gnojówce jak i w benzynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boju21 Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 nie można zawsze można o ile w lampie nie jest nic po pierdzielone na silniczku lub z boku musi byc jakies pokretło na śrubokret lub kluczyk mały Link to comment Share on other sites More sharing options...
budek Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 Niestety ręczne ustawienie świateł jest ograniczone. Byłem w ASO i programowo mi podnieśli na maksa. Wszystko jest OK jak samochód stoi. Jednak w trakcie jazdy jakiś system obniża je w zależności od obciążenia (szczególnie tylnej osi). Mimo, że głównie jeżdżę sam i do wagi sumity jest mi daleko (no może nie aż tak daleko :roll: ) to i tak światełka nocą świecą krótko. Niestety jest to męczące biorąc pod uwagę, że w terenie w którym się poruszam to co jakiś czas przebiegnie zajączek, sarenka lub stado dzików, no i nieustanny problem nagle pojawiającego się znikąd lub śpiącego przy drodze sąsiada po zażyciu wysokooktanowej mieszanki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts