lukdesigns Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Witam. Mam pytanie do starszyzny odnośnie skrzyni w imprezie. Mianowicie ostatnio podczas oględzin podwozia zauważyłem że przy czymś w rodzaju czujnika (mosiężna głowica i podwójny kabelek) wystającym po lewej stronie korpusu skrzyni biegów, metal jest otoczony ciemniejszą obwódką kurzu co sugeruje że delikatnie przepuszcza olej. W związku z tym pytanie: - co to za czujnik, tak na przyszłość, - czy dokręcając go załatwie sprawę, czy też bardziej prawdopodobne że zaszkodze jeszcze bardziej... Ktoś się orientuje w temacie? z góry dzieki. :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 To czujnik wstecznego biegu (część nr 13): http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_1/ Sądzę, że nie zaszkodzi spróbować go dokręcić. Serwisówka podaje, że powinien być dokręcony momentem 24,5Nm To pół na pewno można sobie darować, ale w każdym razie nie dokręcaj ile pary w rękach Jak nie pomoże, to na pewno uszczelka 803914020 nie będzie w ASO kosztowała majątku, tylko pytanie, ile tygodni będziesz na nią czekał. Na w/w stronie masz jej wymiary. Nie mam tylko pewności, z czego jest zrobiona, ale stawiam, że jest metalowa. EDIT: Swoją drogą sugerowałbym to wyczyścić, dokręcić i poobserwować. Nie wygląda to na znaczący wyciek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukdesigns Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Dziękuję za szybka i bardzo rzetelną odpowiedz! Spróbuje znaleść klucz z miernikiem i potraktować owy czujnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts