Jump to content

Jak poprawnie powinny świecić kontrolki airbag?

viki50

Recommended Posts

Coś mi nie gra z kontrolkami airbag, ale mogę się mylić, bo jestem laikiem w tych sprawach, dlatego proszę Was o pomoc.

Przy przekręceniu kluczyka w pozycję pośrednią zapalają się wszystkie kontroli na tablicy, airbag również, a koło zegarka po stronie kierowcy zapala się airbag off, przy odpalaniu silnika gaśnie na chwilkę, aby ponownie zapalić się na stałe. Co ciekawsze, kiedy wsiądzie pasażer, jego airbag przy zegarku zapala się na on, a kierowcy gaśnie. Czy tak ma być? Jak dla mnie, to coś tu nie gra.

To ja już nic z tego nie kumam :(, ja - kierowca jeżdżę z wyłączoną poduszką, a jeśli mam pasażera na pokładzie, to tylko on ma włączoną? Czarna magia. :)

To ja już nic z tego nie kumam :(, ja - kierowca jeżdżę z wyłączoną poduszką, a jeśli mam pasażera na pokładzie, to tylko on ma włączoną? Czarna magia. :)

prowadząc auto jesteś kierowcą i poduszka kierowcy jest cały czas aktywna, natomiast nie przewożąc nikogo na fotelu pasażera nie ma potrzeby aktywować tej poduszki (pasażera) aktywuje się ona automatycznie gdy pasażer zajmie miejsce na fotelu / waga plus pasy /.

Blondynka dziękuje za wyjaśnienie :).

W jaki sposób można sprawdzić czy faktycznie poduszkę od strony kierowcy posiadam?

W jaki sposób można sprawdzić czy faktycznie poduszkę od strony kierowcy posiadam?

Jest taki jeden sposób... :mrgreen:

ale jego zastosowanie pozwala na jednorazowe sprawdzenie poprawnosci dzialania poduszek... ;)

PZDR!

Jest taki jeden sposób... :mrgreen:

ale jego zastosowanie pozwala na jednorazowe sprawdzenie poprawnosci dzialania poduszek... ;)

PZDR!

przecież nie napisała, ze chce 2x sprawdzać 8) :lol: