Jump to content

Problem z napędami w Subaru Legacy Outback


marceli

Recommended Posts

Witam! mam subaru legacy outback 2.5 z roku 99. Rozleciała mi się skrzynia automatyczna w tym samochodzie. Kupiłem nówkę sztukę skrzynie... i tu mój problem.

Skrzynia która była w moim samochodzie miała nr TZ1A4ZFABA-WJ, a nowa ma nr TZ1A4ZFDAA-RW i oprócz innej końcówki numeru nowej skrzyni nie różni się niczym. Zamontowałem. Wszystko do siebie super pasowało. Problem zaczął się gdy wyjechałem się przejechać.

W chwili przyspieszania samochód "chodzi po drodze", fatalnie się prowadzi, popiskują w nie zidentyfikowany spospób koła, tak jakby przednie chciały jechać szybciej a tylne- wolniej.

Podejrzewam że przedni napęd źle współpracuje z tylnym napędem. Nie dało się jeździć. Rozłączyłem tylny napęd bezpiecznikiem który to umożliwił (teraz jeździ normalnie ale tylko z przednim napędem)

Moja prośba: czy wymienić tylny most który będzie współpracował z nową skrzynią, czy to może skrzynia nie pasuje do tego samochodu.

Jaki numer powinien być tylnego mostu pasujący do nowej skrzyni o nr TZ1A4ZFDAA-RW, lub w jaki sposób rozwiązać ten problem?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Marek

Link to comment
Share on other sites

jaki sposób rozwiązać ten problem?

 

Przełożyć przedni dyferencjał ze starej skrzyni do nowej. :wink:

 

Dyfer w Twoim OBKu ma przełożenie 4.444.

Do nowej skrzyni potrzebowałbyś dyfra o przełożeniu 4.111, bo kupiłeś skrzynię od legacy...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...