Jump to content

kierownica - pytanko

zulus

Recommended Posts

Posted

Witam. Od jakiegoś czasu przeglądam ogłoszenia dziesięcioletnich forków i nasuwa mi się pytanie odnośnie kierownicy. Czy taka jak na fotce jest oryginalna? W większości tychże autek jest gładka, bez napisu.

Czy świadczy to o wymianie po wytarciu, bądź wystrzale z poduchy?

Posted

Wiem, że do 2000...albo 2001 :roll: roku były montowane czteroramienne z napisem SUBARU takie same jak w imprezach N/A. Potem montowane były MOMO czteroramienne min. taka jak na zdjęciu powyżej. Ale pewność mam tylko co do wersji S-Turbo, nie wiem jak dalej było w wolnossakach, czy tam MOMO też dawali.

Ja mam S-Turbo rok produkcji 99, rok modelowy MY00 i mam jeszcze tą z napisem Subaru w skórze, ale z powodu przetarcia zmieniam na MOMO.

-- 20 wrz 2010, o 18:53 --

PS. zulus, zgodnie z panującym tutaj zwyczajem zapraszam najpierw tam:

viewtopic.php?f=1&t=101962&start=7950

Witamy!!! :wink:

Posted
Witam. Od jakiegoś czasu przeglądam ogłoszenia dziesięcioletnich forków i nasuwa mi się pytanie odnośnie kierownicy. Czy taka jak na fotce jest oryginalna? W większości tychże autek jest gładka, bez napisu.

Czy świadczy to o wymianie po wytarciu, bądź wystrzale z poduchy?

takie kierownice były w GT-kach 98... być może też w innych modelach, ale czy w Forkach... ? nie widziałem.

Posted

Mam inne pytanie:

czy w odczuciach organoleptycznych :P te kiery momo są lepsze od standardowych skórzanych?

Posted
czy w odczuciach organoleptycznych te kiery momo są lepsze od standardowych skórzanych?

W swoim Forku mam tą MOMO właśnie i jest bardzo ok., no może troszkę mogłaby być mniejsza.

Ciężko mi powiedzieć czy są lepsze od standardowych, bo raz jechałem S-turbo z chyba standardową kierą i jakoś wielkiej różnicy nie zauważyłem.

Choć w sumie przejażdżka miała za zadanie sprawdzenie jak jeździ porządnie zmapowany Forek, więc nawet nie jestem do końca pewien jaką miał kierę (może nie była standardowa) :twisted::mrgreen:

Posted
czy w odczuciach organoleptycznych te kiery momo są lepsze od standardowych skórzanych?

W swoim Forku mam tą MOMO właśnie i jest bardzo ok., no może troszkę mogłaby być mniejsza.

Ciężko mi powiedzieć czy są lepsze od standardowych, bo raz jechałem S-turbo z chyba standardową kierą i jakoś wielkiej różnicy nie zauważyłem.

Choć w sumie przejażdżka miała za zadanie sprawdzenie jak jeździ porządnie zmapowany Forek, więc nawet nie jestem do końca pewien jaką miał kierę (może nie była standardowa) :twisted::mrgreen:

Dobre :mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...