Jump to content

Kupno Outbacka

dacki

Recommended Posts

To mój pierwszy post na forum więc przede wszystkim Witam.

Jeszcze nie mam Subaru, ale jestem zdecydowany na kupno - po prostu miałem okazję jeździć i nie chcę nic innego. Generalnie mi się nie spieszy bo muszę najpierw sprzedać to co mam. Na pewno będzie to Outback rocznik 2002 - 2005 - nie wiem który model, zobaczymy jak będzie moja sytuacja finansowa wyglądać. W tym momencie jednak obserwuję sobie rynek i mam kilka pytań do Was jako praktyków marki ;)

1. Jest pełno ogłoszeń (otomoto) z ofertami z Czech. Czy warto to w ogóle rozważać? Ceny niektórych egzemplarzy są dziwnie niskie. Np. http://otomoto.pl/subaru-outback-3-0i-C12163639.html

2. Na tyle co przeglądam to forum, dochodzę do wniosku, że auto ściągane z USA to nie jest dobry pomysł, mam rację?

3. Czy ktoś z Was wie, jak ten silnik H6 zachowuje się z instalacją gazową? Dużo to pali? Nie dowierzam informacjom w ogłoszeniach :)

Z góry dzięki.

proponuję przenieść post do odpowiedniego działu kupno/sprzedaż lub technicznego/outback...

jest tam też dużo informacji o ogłoszeniach.

ad1. ogłoszeń jest dużo a stan techniczny auta musisz sam ocenić. jest dział w kuno/sprzedaż gdzie możesz popytać o konkretne ogłoszenia. Może ktoś wie o danym aucie. Jeśli jest od forumowicza to na 100% coś będzie wiadomo.

ad2. to zależy od sztuki.Outbacki MY02 - MY05 w wersjach EU i US różnią się znacznie pod względem technicznym i często są po "przejściach".

ad3. jeden z forumowicz specjalizuje się w instalacjach gazowych. wiem że do 2.5N/A pasuje idealnie i sprawdza się znakomicie. wrzuć w wyszukiwarkę to pewnie znajdziesz odpowiednie posty...

pozdr.

Dzięki za odpowiedź.

proponuję przenieść post do odpowiedniego działu kupno/sprzedaż lub technicznego/outback...

jest tam też dużo informacji o ogłoszeniach.

Właśnie nie byłem pewien czy umieszczenie wątku w którymś z tych działów to będzie dobry pomysł.

ad1. ogłoszeń jest dużo a stan techniczny auta musisz sam ocenić. jest dział w kuno/sprzedaż gdzie możesz popytać o konkretne ogłoszenia. Może ktoś wie o danym aucie. Jeśli jest od forumowicza to na 100% coś będzie wiadomo.

Tutaj bardziej chodzi mi o sens kupna samochodu w Czechach. Nie znam nikogo, kto by coś takiego praktykował, ale w sumie to tak jak sprowadzenie z każdego innego kraju UE. Ok, z tego typu zagwozdkami będę uderzał do kupno/sprzedaż.

ad2. to zależy od sztuki.Outbacki MY02 - MY05 w wersjach EU i US różnią się znacznie pod względem technicznym i często są po "przejściach".

Czyli nie będę nawet tego rozważał. :) Miałem już do czynienia z przekładańcem z UK i chromolę taki biznes.

ad3. jeden z forumowicz specjalizuje się w instalacjach gazowych. wiem że do 2.5N/A pasuje idealnie i sprawdza się znakomicie. wrzuć w wyszukiwarkę to pewnie znajdziesz odpowiednie posty...

Tak też zrobię, dzięki.