Dyzio_d Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Zauważyłem, że podczas hamowania przygasają mi światła, potem znów świecą mocniej, i za jakiś czas znów przygasają! Czy przyczyną może być jakiś regulator napięcia, czy może coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 coś innego za miękkie zawieszenie... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Czy przyczyną może być jakiś regulator napięcia Może być, sprawdź napięcie lądowania na jałowych i na obrotach. Warto tez sprawdzić, czy nie ma gdzieś zwarcie, sprawdź żarówki. Jak OK, to wyciągaj po kolei i sprawdzaj czy nadal przygasa. U kolegi kiedyś robiłem coś podobnego, i okazało się że żarówka robiła zwarcie, nie na tyle duże żeby wywalało bezpiecznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 W skrajnie zużytym alternatorze może wystepować luz poosiowy i wtedy szczotki tracą kontakt z komutatorem, i moga występować zaburzenia ładowania, ale to może raczej występować w jakimś starym dziungu, a nie w WRXie z 2006r.... :smile: sprawdź masy, żarówki, kostki, gdzies coś się rusz i traci kontakt z masą albo z prądem... :smile: a potem sprawdź jakość łyski.... :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts