Szcze69Pan Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Witeczka! Pada mi w moim OBK (2,5 litra w automacie) bateryjka... Wiem, że powinna mieć pojemność 60Ah i do rozruchu prąd o natężeniu 540A. Pojemność, z tego co wiem, może być większa. Ale czy są przeciwskazania odnośnie natężenia rozruchu? Czy 540A to wartość minimalna? Może być większa? Jaką markę polecacie? Chodzi o optymalny współczynnik cena\zysk Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matej Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Ja osobiście kupił bym z jak najdłuższa gwarancją bo we wszystkich autach jakimi jezdze/jezdzilem akumulaory padaly 3 miechy po gwar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Witeczka! Pada mi w moim OBK (2,5 litra w automacie) bateryjka... Wiem, że powinna mieć pojemność 60Ah i do rozruchu prąd o natężeniu 540A. Pojemność, z tego co wiem, może być większa. Ale czy są przeciwskazania odnośnie natężenia rozruchu? Czy 540A to wartość minimalna? Może być większa? Jaką markę polecacie? Chodzi o optymalny współczynnik cena\zysk Pozdro! Przerabialem temat rok temu, problem w tym, iz do aut JP jest trudniej dobrac aku, z racji innych wymiarow niz w makach np z EU. Jak przegladalem katalogi, to pozostalo jedynie kilka firm spelniajacych wymagania. Chcialem kupic Panasonica, ktory jest standardowo instalowany, ale mialem problem z jego dostaniem i byl drogi. Stanelo na Varcie - byly dosc tanie, dostepne od reki i mialy taki prad jak owy Panasonic. Przez roku uzywania 0 problemow (wliczajac postoj 3 tyg z zalaczonym alarmem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts