Fido__ Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Czy ma jakikolwiek wpływ na umowę gwarancyjną fakt dokonania przeglądu, lub naprawy w _autoryzowanym_ serwisie za granicą? Mowa oczywiście o autach zakupionych w SIP.
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted January 11, 2005 Ojciec Założyciel Posted January 11, 2005 Oczywiście nie Pozdrowienia.
Abt Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 z powodu (nie)dzialania wyszukiwarki pozwole sobie ponowic pytanie o ceny przegladow. interesuje mnie koszt oraz zakres przegladu sti 04' przy 15tkm. i jeszcze cos. czy normalna jest sytuacja gdy w sipie za informacje sie placi ?? kilka dni temu dzwonilem do serwisu chcac sprawdzic ceny podzespolow do starszego legacy. mila pani po chwili konsulatacji (zapewne z kierownikiem) poinformowala mnie, ze naturalnie takiej informacji udzieli za 2% wartosci tych czesci... jakbym potrzebowal zestawienie na pol przodu do sti (nie daj boze) to pensja by wyszla... pzdr, abt
Saval Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 To ja odwroce troche pytanie. Jak dobrze pamietam w Polsce Subaru nie oferuje ProDrive Kit do SI WRX. Natomiast w Holandii tak, z zachowaniem 3 letniej gwarancji. Pytanie brzmi nastepujaco: Czy ewentualny przeglad takiego WRXa badz naprawa czesci objetych gwarancja w servisie w Polsce bedzie dokonana w ramach tejze (holenderskiej) gwarancji? Pozdrawiam, Saval
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted January 14, 2005 Ojciec Założyciel Posted January 14, 2005 Abt - sorry za opóźnienie. Czasem po prostu nie mam czasu zalogować się na forum, czasem natomiast sam musze się zorientowac w materii. Tym razem odpowiedź częściowa - jeszcze nie zapytałem o cene przglądu po 15.000. Otóż informacje o cenach części nie są płatne. Natomiast jezeli oczekiwane jest kompletne zestawienie cen części do wykonania określonej naprawy, która to naprawa nie będzie wykonywana w naszym serwisie - tak. Te 2 % to wartość orientacyjna - faktycznie koszt wynika z zaangażowania czasowego personelu. Można przyjąć, ze średnio na naprawę ok 2. godzin. Wyszukiwanie cen dla każdego modelu jest podobnie czasochłonne, więc faktycznie dla STi i starszego Legacy cena wyjdzie podobna. Nie trzeba wspominać, co już na wstępnie zaznaczyłem, że w przypadku naprawy w danym serwisie wycena ta jest kompletnie bezpłatna. Co do ceny przeglądu - muszę się zorientować. Pozdrowienia
Abt Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 dziekuje za odpowiedz, wystarczylaby jedna :wink: . ja prosilem o informacje cenowa na temat 3-4 czesci. nie chodzilo mi o zestawienie do naprawy, badz dokument jaki moglbym (w przypadku wypadku) przedstawic ubezpieczalni. mniejsza z tym. jak bedzie informacja w sprawie kosztu i zakresu przegladu to bardzo prosze ja zamiescic w tym watku. pzdr, abt
Abt Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 czy dotarla szersza informacja od serwisu ?? pzdr, abt
Abt Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 przeglad techniczny MY04 15.000km _____ 230 podkladka korka_______________________ 6 filtr oleju subaru ______________________ 40 schell helix ultra racing 10w60 - 5L________ 49 filtr powietrza turbo/H6_________________ 88 filtr p/pylkowy _______________________ 235 === 844 + VAT = ~1030 lacze pozdrowienia :wink:
Abt Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 bo wlales tylko litr oleju i zatarles silnik :wink: . pzdr, abt
Fido__ Posted February 4, 2005 Author Posted February 4, 2005 bo wlales tylko litr oleju i zatarles silnik :wink: . pzdr, abt To nie ja wlałem - to ASO ;-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.