Jump to content

Fabryczna kamera w Legacy Outback '14

jakubas

Recommended Posts

Witajcie! Starałem się przestudiować to i inne fora, dokumentację i spędziłem godzinę z miernikami i nadal nie wiem - nie rozumiem. Generalnie niespieszno mi do wymieniania fabrycznych składników samochodu, ale nadarzyła się okazja - w moich rękach zostało całkiem przyzwoite radio 2DIN i wzmacniacz, razem z uchwytami i całym szpejem do montażu w Outbacku z wyjątkiem kabelków, które kupiłem. Pomyślałem - cóż złego może się wydarzyć - i zabrałem się za montaż, licząc na to głównie, że obraz z kamery cofania nareszcie nie będzie wielkości znaczka pocztowego...

Po podłączeniu radio działa, natomiast kamera podłączona przez CAM-SU2-RT i zasilona, jak wszyscy mądrzy piszą, napięciem 6V nie daje żadnego sygnału na chinch. Podłączona z powrotem do radia fabrycznego (Panasonic) działa, radio fabryczne daje na tych samych pinach 6V i GND, co ja dałem, ale zebrany z 12 i 13 pinu wtyczki przewód sygnałowy (jak to jest w CAM-SU2-RT) nie dostarcza sygnału.

Co robię źle, gdzie rozumuję źle, jaki popełniam błąd? Powinienem jakoś inaczej się do niej podłączyć, czy moje próby spełzną na niczym i sobie odpuścić?

image.png.1f41c7ed6d498c7c865a3cb2a518db6f.pngimage.png.993c949c8a428cefd5866726a3eb5e41.png

w temacie nie podpowiem ale ktoś wymieniał tylną kamerę na jakąś panasonic z alle .Plug and play.  obraz zrobił się żyleta i może tu będziesz miał rozwiązanie problemu sygnału z kamery.  Poszukaj tematu

• 3 weeks later...

W Pruszkowie polecam panów z firmy Stopol Group. Zmieniali mi radio na stację multimedialną i wymienili kamerę zakupioną za 100zł na allegro ( model bez znaczenia ). Kamerę bez problemu podłączyli na oryginalnych kablach i działa elegancko. Możesz kupić kamerę bezpośrednio w tej firmie. Ceny mają bardzo przystępne. 

https://goo.gl/maps/aVdVVAtFACt62YsJ9