szamaniec Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Dzień dobry. Proszę o info. Co ile wymienia się rozrząd w Subaru Justy 1,2 75 KM 94r. Czy z rozrządem wymienia się pompę wody ? Jakiej firmy polecacie, gdzie najlepiej kupić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 A kiedy ostatnio był wymieniany rozrząd i pompa w twoim aucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamaniec Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 Tego nie wiem, auto ma 93 tys przebiegu. Nie ma żadnych info o ew. wymianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 To lepiej wymienić komplet. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamaniec Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 1 godzinę temu, hugo napisał: A kiedy ostatnio był wymieniany rozrząd i pompa w twoim aucie? Pompa wody jest napędzana paskiem rozrządu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uwak Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Trochę bardziej to skomplikowaneSam rozrząd w tym aucie to pasek i napinacz ...kółko na górze od zaworów i na dole od wału ( jesteś w stanie zrobić to pod domem ....) Pompa wody i oleju jest napędzana łańcuchem za rozrządem ( na wale na dole ) ...do tego. Trzeba wyjąć katarynę z budy ... Łańcuch ślizgacz i elementy pompy oleju ( Subaru ASO i 6 tygodni...) Rolka i pasek ...w sklepie od ręki nawet Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uwak Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 (edited) nie mam rysunku ale popatrz tu : https://www.google.com/search?q=subaru+ef12+chain+provider&client=ubuntu&hs=5JV&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiciPjX3_3lAhULUhUIHUfcA4AQ_AUoAXoECA4QAw&biw=1228&bih=647 lancuch napedza z walu pompy obie i do tego jest wywazeniem bo 3 cylindry / 120 stopni ja robilem cały remont (ktos mi robił - ja komletowałem cześci ) - łancuch slizgacz pompa oleju 3 elementy (wode chyba na miejscu dorwalem) to jakies 600 pln wyszło <mało patrzac na ceny w europie jesli jest w ogole > z japoni statkiem 6 tygodni .... (subaru dukiewicz )u mnie padl wirnik jeden pompy oleju <podobno typowe> i slizgacz - niskie cisnienie oleju i silnik jak z traktora ;/ Edited November 22, 2019 by uwak Link to comment Share on other sites More sharing options...
uwak Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 i gdybym wiedzial jak pojdzie moj remont <magiczna historia = wlasciciel ktory zaginal z kasa gratami i silnikiem w 2 czesciach ....podpalanie warsztatu itd......> to zamówiłby to : https://www.jegs.com/i/ATK-Engines/059/708A/10002/-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamaniec Posted November 22, 2019 Author Share Posted November 22, 2019 2 godziny temu, uwak napisał: u mnie padl wirnik jeden pompy oleju <podobno typowe> i slizgacz - niskie cisnienie oleju i silnik jak z traktora ;/ Co masz na myśli pisząc silnik jak z traktora ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uwak Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Dźwięk głównie hahahaŁańcuszek walił już o dekielWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts