Marwil Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Dzień dobry, Na początku witam wszystkich forumowiczów. Od miesiąc jestem właścicielem OBK 2007 2.5 AT US z LPG. Ostatnio wyskoczył mi check engine. Po podpięciu kompa wyskoczyły błędy bieżące P1152, P1153, P0851 plus błąd rozrusznika (nie pamiętam kodu). Dwa pierwsze błędy znalazłem w necie są związane z sondą lambda, trzeci o włączniku N/P skrzyni AT. Samochód pali na dotyk spalanie w normie gazu i LPG( PB w trasie ok 9,5 l LPG 11,5), zmienia biegi bez problemu. Z czym dokładnie związane są błędy sondy, jak można je usunąć ?? czy może to być spowodowane słabym stykiem w skrzynce przekaźników umieszczonym na lewym nadkolu w komorze silnika ???? Auto było uszkodzone i najprawdopodobniej woda zaciekała po skrzynce przekaźników. Nadmieniam, że wymieniłem, filtr powietrza, świece zapłonowe, kable zapłonowe. Auto jest po wymianie wszystkich olei: skrzynia AT(olej+filtry), dyfer przedni i tylny (Millers 75W80 GL5), olej silnikowy(Millers 5W40). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Code: P1152 Manufacturer: Subaru Description: O2 SENSOR CIRCUIT RANGE/PERFORMANCE (LOW) (BANK 1 SENSOR 1) Code: P1153 Manufacturer: Subaru Description: O2 SENSOR CIRCUIT RANGE/PERFORMANCE (HIGH) (BANK 1 SENSOR 1) Code: P0851 Manufacturer: Generic Description: Park/Neutral Switch Input Circuit Low Kilka możliwości ale najbardziej prawdopodobna Walnięta lambda Błąd skrzyni nałożyl die przypadkowo lub jakiś problem z zasilaniem lu warkoczami masy To tylko dywagacje. Są lepsi specjzliści i pewnie sie szybko wypowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts