Jump to content

Subaru Impreza 2009 GH Diesel Boxer 150km Problem z klimą


Krzysztof Benedyk
 Share

Recommended Posts

Witam mam problem z klimatyzacją, nie załącza się wentylator od niej i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Bezpieczniki niby dobre , wentylator też da się odpalić ze złącza z lewej strony w plastikach. Klima chłodzi aż do momentu aż się dobrze nagrzeje przewód od niej oraz nabija duże ciśnienie na wężach może ktoś miał coś podobnego? 

Edited by Krzysztof Benedyk
Link to comment
Share on other sites

gdy podłączam wtyczkę serwisową (zielone kostki z lewej)do testowania, czy co ona tam robi to oba się odpalają 

sprawdzałem jeszcze dziś pod komputerem zero błędów, kręciłem go do 98 stopni celcjusza i wentylator chłodnicy też się nie odpala 

Edited by Krzysztof Benedyk
Link to comment
Share on other sites

Miałem podobny problem u mnie z wentylatorami. Raz jeden działał szybko, raz drugi nie załączał się dopiero po dotknięciu go ręką. Przegrzebałem cała instalację, bezpieczniki, zmieniałem przekaźniki a wina była w wentylatorach. Gdy kupiłem inne dopiero dowiedziałem się jaką prawidłową prędkość obrotową powinny mieć sprawne wiatraki. W Imprezie MY02 bezpieczniki i przekaźniki są pod maską w komorze silnika.

Po podłączeniu kostek serwisowych zielonych pod kierownicą, też mi wentylatory załączał się, mimo że nie działały poprawnie.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...