Niedźwiedź Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Hej, słuchajcie czy w tylnym zawieszeniu też się ustawia geometrie? Pytam, bo będę wymieniał amory z tyłu i ciekaw jestem czy trzeba od razu to robić , czy wstawiamy i heja?? I od razu pytanie - gdzie w Wawie zrobić dobrze i tanio geometrie??Muszę zrobić , bo mam kierownice przy jeździe na wprost skręconą w prawo. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Nie wiem jak w Legasiu ale w Forku S 1998 owszem. Pozdrawiam Grzesiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 sirchaser, oczywiście, że trzeba ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted February 22, 2007 Author Share Posted February 22, 2007 aflinta, zrobię to przy okazji zmiany amorków. Jaki to +/- koszt?? Warszawiacy!! Gdzie to zrobic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 aflinta, zrobię to przy okazji zmiany amorków. Jaki to +/- koszt??Warszawiacy!! Gdzie to zrobic?? W ASKO. http://www.asko.net.pl/ [EDIT] Chyba 130 PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 sirchaser, kompletan regulacja przód/tył to coś około 120 zł było w Krakowie jak ostatnio robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 W ASKO no nie mówcie ze maja tam takiego pieknego fiata 124 abarth :shock: go do g. to tez ostatnio robiłem i płaciłem dokładnie 120zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted February 22, 2007 Author Share Posted February 22, 2007 aflinta, turdziGT, robicie geometrie :profilaktycznie" czy tylko przy okazji jakichś napraw? Robicie geometrie przy zmianie opon?W moim była ustawiona geometria na letnich, a na zimówkach, o innym profilu, jest skręcona kierownica Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 sirchaser, ja robiłem po zakupie auta by sprawdzić co mam, a potem po wymianie amorków. A dużo ta kierownica jest skręcona? Jakie gumy masz na lato a jakie na zimę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 sirchaser, gumy nie powinny mieć wpływu, obstawiam ze to jednak nie geometria albo masz w którymś komplecie np. nierówne opony. Ja robię geometrię jak się auto zaczyna źle prowadzić i przy każdym rozkręcaniu zawieszenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 ja robiłem po zakupie auta by sprawdzić co mam, a potem po wymianie amorków dokładnie tak samo a pozniej po wymianie poduszek maglownicy ale generalnie tak jak pisze Azrael, powinno sie to robic po kazdej ingerencji w zawias no moze poza wymiana łączników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted February 23, 2007 Author Share Posted February 23, 2007 Azrael, gdzie Ty robisz geometrie??tez Asko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vibowit Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Ja niedawno robiłem na arkuszowej. Cena hmm... wydaje mi się, że 130 za wszystko zapłaciłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inzynier_mamon Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 ASKO jest OK. Nie wiem, czy najtańszy, ale po ustawieniu tam zbieżności wszystko jest OK. Właściciel sam jeździł ( może znów jeździ) już kilkoma Subarkami, więc można przyjąć, że co nie co wiedzą o tych samochodach. Niektórzy polecali kiedyś jeszcze Biernackiego ( o ile dobrze pamiętam nazwisko) na Chłodnej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Azrael, gdzie Ty robisz geometrie??tez Asko? Zwykle tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted February 23, 2007 Author Share Posted February 23, 2007 ASKO- 160zł-200zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek Zurawicki Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Panowie, a gdzie obecnie urzęduje Sylwek, który dotychczas w ASKO ustawiał geometrię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
molfix Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Również polecam Asko. Znają się na Subaru. trafna diagnoza, zero ściemniactwa, nie naciągają na wymianę części. molfix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sen123 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 ....kompletan regulacja przód/tył to coś około 120 zł było w Krakowie jak ostatnio robiłem. Aflinta, gdzie robiłeś tą regulację...na Radzikowskiego?(gdzieś koło Makra?). Słyszałem o nich od Michała z Kr.Jadwigi. Czy ta "kompletna" regulacja i cena obejmuje również kąty pochyleń ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Sen123, tak, na Radzikowskiego, wyniki zabaw tutaj: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t= ... =geometrii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Panowie, a gdzie obecnie urzęduje Sylwek, który dotychczas w ASKO ustawiał geometrię? W serwisie nieautoryzowanym VW na Prymasa Tysiąclecia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 nie naciągają na wymianę części Chwale sobie gosci ktorzy mowia "wymien sobie sworzen na wahaczu i koncowke drazka a potem przyjedz ponownie" niz pajacy ktorzy bezwzgledu na stan zawiasu kombinuja , sciemniaja i kasuja pieniadze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted February 25, 2007 Author Share Posted February 25, 2007 wachaczu prof.Miodek zaraz się odezwie Chwale sobie gosci ktorzy mowia "wymien sobie sworzen na wachaczu i koncowke drazka a potem przyjedz ponownie" niz pajacy ktorzy bezwzgledu na stan zawiasu kombinuja , sciemniaja i kasuja pieniadze . ja też ...mam nadzieję, że magik do którego pojade też taki będzie. Może profilaktycznie najpierw na szarpaki pojechać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 wachaczu prof.Miodek zaraz się odezwie Nie mam czasu ostatnio :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 nie naciągają na wymianę części Chwale sobie gosci ktorzy mowia "wymien sobie sworzen na wahaczu i koncowke drazka a potem przyjedz ponownie" niz pajacy ktorzy bezwzgledu na stan zawiasu kombinuja , sciemniaja i kasuja pieniadze . Ups ... To zem pokozol :razz: 5.18 byla , mozg spal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts