Jump to content
Garrett

Legacy -start stop

Recommended Posts

Witam serdecznie , mam problem z moim autem -Subaru legacy IV , 2009 rok , od kilku dni zaczęło mi piszczeć sprzęgło przy wciskaniu i odpuszczaniu , chciałem to na spokojnie sprawdzić po świętach , niestety wczoraj pod sklepem auto nie ratowało na przycisk start stop , nie mogłe odpalić auta , po kilku próbach w końcu załapuje zielona lampka i odpala , ale trwa to koło 5-10 min ,  proszek pomoc , czy piszczące sprzęgło może być powiązane do tego problemu ? 

Edited by Garrett

Share this post


Link to post
Share on other sites

piszczące sprzęgło to pewnie łożysko i raczej nie ma związku z odpalaniem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiec ma ktoś może jakiś pomysł co może bc powodem ? Jakiś czujnik ? Czy gdzie szukać ? Czy może kluczyk ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kontrolka braku kluczyka nie świeci się?

Bo może zwyczajnie bateria w kluczyku się skończyła?

 

Jak robisz "awaryjne odpalanie" poprzez przyłożenie kluczyka do guzika START to zapala się lampka błyskawicznie?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tego jeszcze nie robiłem , dzis sprawdzę jak wrócę do domu , a baterie w kluczyku zmieniałem niecały miesiąc temu , ale sprawdzę tez baterie w takim razie 

Niestety nic nie pomogło , zawiozłem dzis do serwisu ,zobaczymy co to będzie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to może czujnik wciśnięcia pedału sprzęgła....

Co powiedzieli w serwisie?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...