Jump to content

Nie wchodzą biegi


Marcin Roszak
 Share

Recommended Posts

Witam, 

mam problem. Manualna skrzynia biegów, sprzęgło "zwykłe". Przy chodzącym silniku nie mogę wbić żadnego biegu. Tylko wsteczny wchodzi na tyle, że zaczyna zgrzytać. Na wyłączonym silniku biegi wchodzą. Przy próbie odpalenia silnika samochód chce jechać. 

Będę wdzięczny za podrzucenie pomysłów co z tym robić. 

Link to comment
Share on other sites

Sprzegolo trza zrobic, nie wiem jaki motor, mozna sprobtwac regulowac, u mnie podobne objawy robila zlamana lapa wciskajaca sprzeglo

Wysłane z mojego X5max_PRO przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Ja u siebie tylko odsunolem skrzynie. objawy bardzo podobne, zlamana ta dzwigienka, u gory wygladalo ok, a jedna lapka byla urwana

Wysłane z mojego X5max_PRO przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Musisz przynajmniej podniesc jedna strone. Odkrecasz jakies oslony od spodu, mozliwe ze wydech trzeba sciagnac, odkrecic wal od dyfra, jego podpore. Pozniej skrzynie odkrecic od silnika. Odkrecic skrzynie, cos tam podstawic pod nia. Pomeczyc sie pozniej troche i dojscie jest, jak by nie klima to wolal bym wyciagnac silnik ;) ale da sie

Wysłane z mojego X5max_PRO przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ok, problem rozwiązany. Złamana łapa sprzęgła. Nie obyło się bez wyjęcia skrzyni. Przy okazji wymiana łożyska. Łapa złamała się wpół. Nowa łapa jest w tym miejscy wzmocniona więc wygląda na to, że raczej seryjna usterka. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...