Skocz do zawartości
Banzai97

AC i szarapnie 2.0 N/A

Rekomendowane odpowiedzi

Banzai97   

Witam. 

Problem nie duży ale doskwiera. Mianowicie podczas jazdy na klimie odczuwalne jest lekkie szarpnięcie co jakiś czas, (można porównać do wlączajacego się wentylatora co daje spadek napięcia na instalacji), nie przeszkadza to w jeździe ale jest wkurzają podczas trasy. Wyczytałem że może to być spowodowane niskiej napięciem lub właśnie uszkodzonym wentylatorem który się załącza co jakiś czas. Dodatkowo ktoś wie kiedy powinien się załączyć drugi wentylator, wczoraj temp. skoczyła mi na jakieś 5/6 skali wskaźnika. Dodam że termometr pokazał 37°c na zewnątrz. 

 

Pozdrawiam.

Michał.

Edytowane przez Banzai97

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Adek83ak   
44 minuty temu, Banzai97 napisał:

Witam. 

Problem nie duży ale doskwiera. Mianowicie podczas jazdy na klimie odczuwalne jest lekkie szarpnięcie co jakiś czas, (można porównać do wlączajacego się wentylatora co daje spadek napięcia na instalacji), nie przeszkadza to w jeździe ale jest wkurzają podczas trasy. Wyczytałem że może to być spowodowane niskiej napięciem lub właśnie uszkodzonym wentylatorem który się załącza co jakiś czas. Dodatkowo ktoś wie kiedy powinien się załączyć drugi wentylator, wczoraj temp. skoczyła mi na jakieś 5/6 skali wskaźnika. Dodam że termometr pokazał 37°c na zewnątrz. 

 

Pozdrawiam.

Michał.

Witam.

Czy sprężarka chodzi cicho ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
betun   

Cześć, kiedyś miałem problem z szarpaniem - harpagan od klimatyzacji uzupełnił mi czynnik, jednak w jego maszynie skończył się olej przez co nie było środka smarującego sprężarkę.
Po uzupełnieniu oleju (dodam że naprawdę całą budą trzęsło jak sprężarka zaczynała pracować) problem ustał.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Banzai97   

Sprężarka nabita około miesiąca temu, brakowało 220gram czynnika czyli odbił mi na 550. A oleju odebrała 5ml, a ponownie uzupełnił na 10ml. 

 

Sprężarka cicho pracuje nie zauważyłem żadnych objawów głośnej pracy ale zawsze mogę się przesłuchać. Jedyne co to alternator troszkę wyje, więc łożysko pewnie za niedługo będzie so wymiany i kto wie może szczotki też. 

 

 Dziś na Słowacji było elegancko zero szarapnia itd. Tylko jazda bez klimy bo temperatura od 12 do 16°C. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×