Dorsz914 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 (edited) Piszę w imieniu mojego szwagra, który zastanawia się nad takimi adapterami do Forestera S-Turbo. Jakie są plusy i minusy takiego rozwiązania? Czy nie będzie tarło o nadkola w przypadku założenia oryginalnych felg BBS-a z Imprezy STI? Jakie są różnice w prowadzeniu auta po takim zabiegu. Czy to w ogóle się opłaca? P.S Czy ewentualnie miałby ktoś z okolic Olsztyna taki adapter by mógł sobie przymierzyć i zobaczyć jak to wygląda? Edited December 14, 2016 by Dorsz914 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 A są w ogóle takie adaptery? Ja bym nie kombinował tylko poszukał ładnych felg 5x100. Wybór jest spory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 (edited) A są w ogóle takie adaptery? Ja bym nie kombinował tylko poszukał ładnych felg 5x100. Wybór jest spory. sa, chyba nawet H&R takie robi wybor 5x114,3 jest znacznie wiekszy niz 5x100 minusy: wieksze obiazenie na piasty i elementy zawieszenia, auto bardziej nerwowe na koleinach trzeba miec na uwadze, ze grubosc takich adapterow to min. 20 mm (jezeli w felgach sa "wyciecia" pod szpilki) nie jestem pewien, czy w Forku SF starczy miejsca w nadkolach przy takim zabiegu Edited December 15, 2016 by eddie_gt4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1989 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Miałem takie adaptery h&r w audi a3 5x100/5x112 i to własnie grubosci 20mm. Problemu z nimi nie bylo, tylko kupujac uzywki trzeba na gwinty patrzec. Tylko ze w audi ida sruby do kół a nie nakretki Link to comment Share on other sites More sharing options...
loony Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 minusy: wieksze obiazenie na piasty i elementy zawieszenia, auto bardziej nerwowe na koleinach To generalizowanie... bo zakładając dystans 20mm i felgę z ET o 20 większym, wychodzimy na 0 z serią. Fakt, może być problem ze znalezieniem felg z dużym ET, ale skoro jest tak duży wybór felg 5x114,3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Forumowicz Siidu jezdzi na takich adapterach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts