Jump to content

Oświetlenie ledowe

barszczewiak

Recommended Posts

Witam. Chcę pozmieniać żarówki rurkowe na ledowe. Ale sprzedawca powiedział mi że nie każdy samochód je toleruje, o Subaru nie mógł się wypowiedzieć. Co robić. Chodzi mi o podsufitkę i drzwi

Działają. Dobierz odpowiedniej wielkości, by zmieściły się w uchwytach i załóż. Jak nie działa, odwróć "żarówkę" w uchwycie. Nie ma tu filozofii. :D

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Swiatla w podsufitce rowniez mam ledowe i wszystko dziala jak ta lala a czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledy i nie ma z nimi problemow?

Koszt zarowek "no name" na allegro to pare zlotych no i oprocz mniejszego zuzycia pradu odpada wymiana zarowek co troche, szczegolnie teraz w zimie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledy

Pamiętaj, że one nie będą miały homologacji i "najczarniejszy scenariusz" jest taki, że będziesz miał problemy z ubezpieczalnią. Chociaż pozycja/stop LED od Philipsa świeci tak samo dobrze/lepiej/troszkę inaczej od zwykłej żarówki - wiem, bo testowałem :)

czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledy

Pamiętaj, że one nie będą miały homologacji i "najczarniejszy scenariusz" jest taki, że będziesz miał problemy z ubezpieczalnią. Chociaż pozycja/stop LED od Philipsa świeci tak samo dobrze/lepiej/troszkę inaczej od zwykłej żarówki - wiem, bo testowałem :)

Zgadza sie... jakos o tym nie pomyslalem a masz 100% racje. Jak nie bedzie do czego sie doczepic to i zarowke wypunktuja.

Skorzystam z rady bardziej doswiadczonych kolegow i kupie Osram LED :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk