barszczewiak Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Witam. Chcę pozmieniać żarówki rurkowe na ledowe. Ale sprzedawca powiedział mi że nie każdy samochód je toleruje, o Subaru nie mógł się wypowiedzieć. Co robić. Chodzi mi o podsufitkę i drzwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunlop Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 W tym wątku masz napomknięte odnośnie ledów, jako wewnętrznego oświetlenia.. http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/91477-jak-dlugo-trwa-przyciemnianie-o%C5%9Bwietlenia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEBA_M Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Mam w Forku Osram LED White - w drzwiach, podsufitce i bagażniku. Działa normalnie i nie było problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Witam. Chcę pozmieniać żarówki rurkowe na ledowe. Ale sprzedawca powiedział mi że nie każdy samochód je toleruje, o Subaru nie mógł się wypowiedzieć. Co robić. Chodzi mi o podsufitkę i drzwi Działają. Dobierz odpowiedniej wielkości, by zmieściły się w uchwytach i załóż. Jak nie działa, odwróć "żarówkę" w uchwycie. Nie ma tu filozofii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczewiak Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 No i gitara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Problem z zastępowaniem żarówek diodami LED jest właściwie tylko tam, gdzie jest regulacja jasności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maup Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 czyli jak mam w OBK oświetlenie "kinowe" (przygasa powoli) to LEDy nie bałdzo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 czyli jak mam w OBK oświetlenie "kinowe" (przygasa powoli) to LEDy nie bałdzo? Przeczytaj przytoczony wątek... Działa z przygasaniem bez najmniejszych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczewiak Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Działa wszystko jak się należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyrzak Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Mam ledy i działa bez problemu Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychu101 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Swiatla w podsufitce rowniez mam ledowe i wszystko dziala jak ta lala a czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledy i nie ma z nimi problemow? Koszt zarowek "no name" na allegro to pare zlotych no i oprocz mniejszego zuzycia pradu odpada wymiana zarowek co troche, szczegolnie teraz w zimie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledy Pamiętaj, że one nie będą miały homologacji i "najczarniejszy scenariusz" jest taki, że będziesz miał problemy z ubezpieczalnią. Chociaż pozycja/stop LED od Philipsa świeci tak samo dobrze/lepiej/troszkę inaczej od zwykłej żarówki - wiem, bo testowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychu101 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 czy ktos moze wymienial pozostale swiatla np stopu w21/5w na ledyPamiętaj, że one nie będą miały homologacji i "najczarniejszy scenariusz" jest taki, że będziesz miał problemy z ubezpieczalnią. Chociaż pozycja/stop LED od Philipsa świeci tak samo dobrze/lepiej/troszkę inaczej od zwykłej żarówki - wiem, bo testowałem Zgadza sie... jakos o tym nie pomyslalem a masz 100% racje. Jak nie bedzie do czego sie doczepic to i zarowke wypunktuja. Skorzystam z rady bardziej doswiadczonych kolegow i kupie Osram LED :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts