Jump to content

Od kiedy 2.0d jest bezpieczny

waka

Recommended Posts

Cześć.

Niedługo będę wracał do Polski z UK i chcę ze sobą zabrać jakieś autko. Generalnie waham się między outbackiem i forfiterem rocznik 2009-2011. Musi być wyższy ze względu na dojazd do domu i podhale, czyli czasem sporo śniegu.

Zależy mi żeby był w miarę oszczędny dlatego rozważam gnojówkę lub lpg.

W związku z tym pytanie od kiedy i czy w ogóle diesel subaru został poprawiony? Czy jednak lepszy wybór to mocniejsza benzyna i lpg?

Pozdrawiam

Forkiem w dyszlu przejechałem ponad 80 tys km jako drugi właściciel, zatem już po sporych przebiegach. Tylko raz wracałem na lawecie jak spier... się zawór EGR. Byłem akurat u teściowej ale pewności nie mam czy to przyczyniło się do awarii :D . Poza standardowymi w subaru z wymianami short blocka (rocznik 2008) oraz dwumasy (TTTM) samochód w zasadzie jeździł bez zarzutu, a przy tym spalanie i osiągi są o niebo lepsze niż w benzynie (nie licząc XT rzecz jasna).  Wady lub tylko niedogodności  to na pewno klekot na zimnym oraz manualna skrzynia, która wymaga sporego machania. - szczególnie w mieście. Kwestia wprawy. Generalnie namawiam na dobry assistance  i dawaj w drogę.

Planuję co prawda sprzedaż ale nie dlatego, że słabo się tym jeździć. Mam kaprys :biglol: "mania" czegoś nowszego.

Edited by No name

chcę ze sobą zabrać jakieś autko

Wiem, że nie na temat, ale rozważ Legacy GT JDM - 2,0T 280KM - silnik 2,0T powinien być trwały, a i lpg przyjmie. Do tego wóz unikatowy.

chcę ze sobą zabrać jakieś autko

Wiem, że nie na temat, ale rozważ Legacy GT JDM - 2,0T 280KM - silnik 2,0T powinien być trwały, a i lpg przyjmie. Do tego wóz unikatowy.

Tylko kiepsko jeździ się z kierownicą po prawej stronie a przełożyć chyba nie bardzo się da ( choć czytałem nawet tu na thf , że tam niby komuś wyszło )