BartD Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Co robić? Próbować nowy żarnik? taki? http://allegro.pl/zarowka-xenon-subaru-forester-osram-d2r-66250cbi-i5675121218.html moge takie ledy wsadzić? http://allegro.pl/zarniki-xenon-d2r-zarnik-6000k-subaru-forester-i6349320941.html czy to może starter? http://allegro.pl/starter-cewka-zarowki-xenon-subaru-forester-08-i6341332925.html czy przetwornica? http://allegro.pl/przetwornica-cewka-xenon-subaru-forester-08-org-i6370767813.html czym się różni cewka od przetwornicy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aigle Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Możliwe że to silnik ... ja wymieniłem raz żarówkę i po pól roku padł mi blok. Tak na serio , to wróżenie wiec , może podjedź do jakiegoś ElectricLightOrchestra Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpruszko Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Jak kwestia zarowki to tylko markowa, niestety kosztuje ale wydasz raz a nie kilka razy na chinczyka ktory oslepi auto z naprzeciwka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Duża szansa , że to żarnik siada. Tak jak koledzy piszą markowy do kupienia, w zasadzie dwa. Jaki przebieg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartD Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Duża szansa , że to żarnik siada. Tak jak koledzy piszą markowy do kupienia, w zasadzie dwa. Jaki przebieg? 90 tys Kupic dwa od razu i oba wymienic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 (edited) a nie mozesz dla testu przelozyc sprawny zarnik na ta strone "ktora miga" jezeli bedzie swiecil dobrze to wiadomo migajacy zarnik do wymiany. Jezeli to zarnik to podobno osram jest ok Edited August 3, 2016 by Karas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 (edited) Duża szansa , że to żarnik siada. Tak jak koledzy piszą markowy do kupienia, w zasadzie dwa. Jaki przebieg? 90 tys Kupic dwa od razu i oba wymienic? Tak. Bo inaczej będzie różnica w odcieniu, wymienia się parami. W innym samochodzie miałem takie same problemy w podobnym przebiegu. Pomysł w przekładką do sprawdzenia bardzo dobry. Edited August 3, 2016 by Dobi1972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartD Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 A przełożenie to jest jakiś duży problem? JAk żarówkę czy gorzej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 poradzisz sobie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartD Posted November 21, 2016 Author Share Posted November 21, 2016 Wymieniłem żarnik. Do dziś działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hose Arkadio Morales Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Jakie kupiłeś? Wszyscy trąbią o philipsach albo osram a te najczęściej są podrabiane. Ja myślę nad Hella, GE lub Bosma, ewentualnie Koito ale mam dostęp tylko do Rosyjskich Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartD Posted March 6, 2017 Author Share Posted March 6, 2017 Jeden był z Norauto chyba Philips a potem Osram z hurtowni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giresse Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 1 godzinę temu, Hose Arkadio Morales napisał: Jakie kupiłeś? Wszyscy trąbią o philipsach albo osram a te najczęściej są podrabiane. Ja myślę nad Hella, GE lub Bosma, ewentualnie Koito ale mam dostęp tylko do Rosyjskich ...bo Xenony kupuje się TYLKO w hurtowni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hose Arkadio Morales Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 kolego zdarzyło się i w sklepach podrobione trafić, był o tym temat na FB, wypowiadał się człowiek który prowadzi sprzedaż części Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hose Arkadio Morales Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Kupiona Bosma, czas na testy. Wyglada w wykonaniu wiele lepiej jak Chińczyk Krótko podsumowując dla potomnych. Jako, że jeden z reflektorów zaczynał świecić na różowawo ( od kierowcy ) postanowiłem zweryfikować, okazało się, że mam oba chińczyki. Rozeznanie rynku i padło po zniżkach na palniki BOSMA. Na pierwszy rzut oka jeśli chodzi o same palniki: - chińczyk ma podstawę zatopioną w plastiku, Bosma jak inne oryginały nie, podejrzewam, że chodzi o odprowadzanie temperatury - chińczyk miał już odlepioną część przesłony, ten nadruk wzdłużny - chińczyk na zupełnie inaczej nadrukowaną przesłonę względem bańki z gazem niż BOSMA, podejrzewam, że ma to wpływ na optykę, można to zaobserwować na liniach odcięcia światłocienia - chińczyk ma w innej odległości pręcik od szkła, różnica jest widoczna gołym okiem Barwa, cóż jak na razie ciężko mi przywyknąć, zobaczymy za jakieś 5 tyś km jak się rozświetlą, na pierwszy rzut oka dają więcej światła w lumenach, może to złudzenie ale siedzę w temacie od dawna i sądzę, że 4300 chińczyk nie pokrywa się z 4300 BOSMA, GE, czy HELLA Wymiana obu palników trwałą około 15 minut. Zdjęcia świecących palników wstawiam w kolejności przed wymianą i po ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts