goldii_M Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 cześć, próbowałem zdjąć atrapę i jakoś mi się nie udaje. Odpiąłem wszystkie spinki z góry ale jakoś nie mogę sobie poradzić z wyciągnięciem jej - bo chyba jest jakaś opcja oddzielenia jej od zderzaka? Jakaś wskazówka - w którą stronę ewentualnie ciągnąć? Chcę wymienić klakson na dwa ładniejsze i potrzebuję dobrego dostępu... pozdrawiam, Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 (edited) Atrapę idzie zrzucić tylko jak jest zderzak ściągnięty,na dole grill jest przykręcany. Edited July 28, 2016 by Juras K Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldii_M Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 czyli jednak... no dobra, może jakoś wcisnę łapy. dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faza20 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Da sie ja zdjac bez zdejmowania zderzaka ale potrzebny jest giętki srubokret i sprawne rece do odkrecenia 4 śrub laczocych atrape ze zderzakiem. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Ja też zdejmowałem bez odkręcania zderzaka. Trzeba dosyć mocno nagiąć atrapę ale da się. Potrzebny krótki śrubokręt krzyżakowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldii_M Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Dzięki, sprawdzę ale chyba w przyszłym tygodniu bo widzę, że może być więcej grzebania niż myślałem. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Rozumiem, że dostęp nie jest rewelacyjny, ale te śruby odkręca się od góry, tak? Ktoś kiedyś mi mówił, że odkręcał od spodu auta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Jak masz możliwość skorzystania z podnośnika / kanału to od dołu będzie zapewne znacznie łatwiej się dostać do tych śrub. Można wszystko zrobić od góry (w sensie stojąc nad maską a nie leżąc pod samochodem) tylko, że od razu uprzedzam że jest to działanie na zasadzie "how to make your life harder". Da się ale łatwo nie jest i ręce będą trochę pokiereszowane. Największym problemem dla mnie było zlokalizowanie tych śrub bo nic nie widać i trzeba je wymacać na ślepo - udało mi się dopiero za drugim podejściem jak znalazłem w necie jakiś schemat na którym było widać gdzie te śruby dokładnie są i jak są ułożone (a wkręcane są chyba poziomo o ile pamiętam). Śrubokręt trzeba mieć gruby ale krótki max 10 cm całkowitej długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Mam w miarę gruby, ale elastyczny - zobaczymy czy styknie. Na poziomo mówisz. Spodziewam się, że od strony silnika, bo inaczej to chyba się nie da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=ThP_ei5Efj0 Koleś co prawda zdejmuje zderzak ale na początku filmu widać jak i gdzie są śruby. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 O, miodzio - wszystko jasne. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
faza20 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Ja wraz z nowym grillem mialem instrukcje wymiany :-). Wymienialem "od gory" i rece mam cale. Od dolu by sie nie dalo bo przynajmniej u mnie silnik jest zabudowany od dolu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAZI 86 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Ja też dałem radę bez zdjęcia zderzaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts