waka Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Cześć. Mam pytanie odnośnie dźwięku jaki występuje zaraz po odpaleniu auta i dodaniu gazu. Pojawia się jakiś dziwny dzwiek, ewidentnie jakby przepływ wody w rurkach, takie jakby szemranie wody Czy to jest normalne czy to powód do niepokoju? Auto to impreza wrx 2007r Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł.C Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Sprawdź stan płynu w chłodnicy i zbiorniczku. Jeśli w zbiorniczku jest a w chłodnicy mało to raczej na 100 korek do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boorek Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Mialem to samo w wrx 2001, jakby woda przelewala sie w podszybiu.... Nie doszedlem do rozwiazania co to jest, jezdzilem tak poltora roku i nic sie nie dzialo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Mialem to samo w wrx 2001, jakby woda przelewala sie w podszybiu.... Nie doszedlem do rozwiazania co to jest, jezdzilem tak poltora roku i nic sie nie dzialo... Też to mam i też zachodzę w głowę o co kaman. Zawsze 2-3km od rozruchu silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HoQ Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 U mnie też parę miesięcy temu pojawiło się bulgotanie po odpaleniu, bynajmniej nie z tłumika Gdzieś ktoś na forum łączył to z potencjalnym UPG lub zapowietrzeniem układu. Odpowietrzyłem i żadnych niepokojących objawów brak więc jeżdżę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil263 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 też to ostatnio słyszałem u siebie w Gt-eku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Dawno temu, w citroenie AX mojej małżonki, zwanym pieszczotliwie 'śmieciarą', chlupotało przy niskim poziomie płynu chłodzącego. Dolałem, pojeździłem trochę i przestało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Nagrzewnica jest najwyższym punktem układu. Nawet nieduży spadek poziomu poniżej full w watertanku powoduje takie właśnie bulgotanie z podszybia. Znika często po chwili ponieważ woda zwiększa objętość i "wypełnia" ten niedostatek. Jak nie znika, oznacza to duuży niedobór Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Dobra, jak mi fura ostygnie to idę skontrolować poziom płynu w chłodnicy bo w zbiorniczku na 100% jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Mam tak od lat i się nie przejmam. Problem w zasadzie mocno się zmniejszył po założeniu głośniejszego tłumika. Jaki to ma związek??? Edited July 29, 2016 by suberet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts