Jump to content
Sign in to follow this  
ted58

Mrygająca kontrolka CRUISE i

Recommended Posts

W czasie normalnej jazdy zaczęła mrugać kontrolka CRUISE i zapaliła się kontrolka serwisowa. Auto zachowuje się normalnie, czy może już się ktoś spotkał z takim objawem ? Proszę o info. Forester 2,0 wolnossący MY07. I Jeszcze kontrolka nie reaguje na włącznik przy tempomacie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czasem sama zgasnie i juz sie nie zapali przy kolejnym uruchomieniu auta. Być może nowe paliwo cos nie teges.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie, przejdzie jej :) Jak nie dziś to jutro. Już z pięć razy tak miałem, nie zauważyłem związku z tankowaniem.  


EDIT: Ah nie, przepraszam, u mnie tylko CRUISE zaczyna mrugać, serwisowa się świeci. Jak serwisowa nie zgaśnie, to bym sczytal/wymrugał błędy.
EDIT2: Miało być oczywiście: serwisowa się NIE świeci.

Edited by bvb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie, przejdzie jej :) Jak nie dziś to jutro. Już z pięć razy tak miałem, nie zauważyłem związku z tankowaniem.  

EDIT: Ah nie, przepraszam, u mnie tylko CRUISE zaczyna mrugać, serwisowa się świeci. Jak serwisowa nie zgaśnie, to bym sczytal/wymrugał błędy.

Sprawdziłem błędy wyświetliło dotyczące oprogramowania skrzyni automatycznej. Na razie skasowałem i zobaczę co się będzie działo dalej. Ale faktycznie mam wrażenie ,że skrzynia biegów nie tak pracuje jak powinna. Mam jak na razie nie wielkie doświadczenie z tym autem i zupełnie nie mogę się przyzwyczaić się do tej skrzyni. Poprzednio miałem Lexusa GS i tam jak wdepnąłem gaz przy wyprzedzaniu to auto rwało jak marzenie a tu depcze do dechy ,redukuje mi bieg na niski i obroty walą do góry obroty a auto stoi w miejscu. Nie zmienia mi płynnie i szybko biegów. Jestem jak na razie rozczarowany , być może to wina oprogramowania skrzyni biegów. albo tu jest potrzebna jakaś inna technika jazdy. Co sądzicie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kiedy był wymieniany olej w skrzyni i filtry? Dyskusje należy rozpocząć od tego właśnie pytania.

 

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kiedy był wymieniany olej w skrzyni i filtry? Dyskusje należy rozpocząć od tego właśnie pytania.

 

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Wymiana oleju i filtra była zrobiona 12 tkm wcześniej , tak ,że tu nie ma chyba przyczyny. Po skasowaniu błędów samochód jest sprawny i jedzie w zasadzie dobrze ale pojawiły się nowe problemy ponieważ mi już kilkakrotnie zgasł przy hamowaniu lub dodawaniu gazu. Może to jednak mieć przyczynę w tym ,że miałem przerwę w zasilaniu i jak się zorientowałem po wpisach forumowiczów to właśnie może być ta przyczyna. Przejadę trochę kilometrów i zobaczę co się będzie dalej działo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...