Skocz do zawartości

Rodzaj silnika.

Woyciech555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomocy w sprawie silnika.

Mam do kupienia silnik w dobrych pieniądzach taki jak na zdjęciu poniżej ale nie wiem czy blok silnika z głowicami jest taki sam jak w moim WRX 03-05r ???Widzę że osprzęt się trochę różni ale nie mam pojęcia czy blok jest taki sam.

mini-DSC00244.JPG

Silnik posiada już cewki zapłonowe zakładane na świece tak jak w moim wrx po 03r ale widze że dolot do turbo i turbo jest inne dlatego nie wiem czy wnętrzności w silniku są takie same.Wiem tylko tyle że silnik pochodzi ze starszej imprezy ale nie znam dokładnie rocznika.

Opublikowano

jak na moj gust to silnik od przedliftowego gt. Jakie tam turbo jest, dasz rade odczytac? Blok pewnie taki sam, ale osprzet inny.

Opublikowano

blok jest chyba taki sam nawet w 2.5T... Ten silnik na 99% ma hydraulike i natrysk oleju na denko tłoka (ztcw to tak było w przedliftach)

Opublikowano

Witam

Mam do kupienia silnik w dobrych pieniądzach taki jak na zdjęciu poniżej ale nie wiem czy blok silnika z głowicami jest taki sam jak w moim WRX 03-05r ???Widzę że osprzęt się trochę różni ale nie mam pojęcia czy blok jest taki sam.

mini-DSC00244.JPG

Silnik posiada już cewki zapłonowe zakładane na świece tak jak w moim wrx po 03r ale widze że dolot do turbo i turbo jest inne dlatego nie wiem czy wnętrzności w silniku są takie same.Wiem tylko tyle że silnik pochodzi ze starszej imprezy ale nie znam dokładnie rocznika.

Silnik od starej imprezy gt .Inne turbo ,głowice,kol ssący ,wtryski ,kolektor wydechowy bez miejsca na przednią sondę

Opublikowano

Witam

mini-DSC00244.JPG

Silnik od starej imprezy gt .Inne turbo ,głowice,kol ssący ,wtryski ,kolektor wydechowy bez miejsca na przednią sondę

A goły blok z głowicami bedzie pasował do mojego wrx po 03r?Mój kolektor ssący bedzie pasował na ten silnik?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Subaru to takie większe klocki lego. Zostawiasz tylko shortblock i cały osprzęt idzie twój i będzie pasować. Co do mocowania ze skrzynią, skręcisz ja o dwie śruby mniej. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam - Krzysztof ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...