Woyciech555 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam Potrzebuje pomocy w sprawie silnika. Mam do kupienia silnik w dobrych pieniądzach taki jak na zdjęciu poniżej ale nie wiem czy blok silnika z głowicami jest taki sam jak w moim WRX 03-05r ???Widzę że osprzęt się trochę różni ale nie mam pojęcia czy blok jest taki sam. Silnik posiada już cewki zapłonowe zakładane na świece tak jak w moim wrx po 03r ale widze że dolot do turbo i turbo jest inne dlatego nie wiem czy wnętrzności w silniku są takie same.Wiem tylko tyle że silnik pochodzi ze starszej imprezy ale nie znam dokładnie rocznika.
mly96 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 jak na moj gust to silnik od przedliftowego gt. Jakie tam turbo jest, dasz rade odczytac? Blok pewnie taki sam, ale osprzet inny.
Woyciech555 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Osprzet jest dla mnie nie istotny chodzi mi głównie o silnik i jego wnetrznosci.
mly96 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 blok jest chyba taki sam nawet w 2.5T... Ten silnik na 99% ma hydraulike i natrysk oleju na denko tłoka (ztcw to tak było w przedliftach)
Jumpman Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 blok jest chyba taki sam nawet w 2.5T Chyba nie.
siwiutki Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam Potrzebuje pomocy w sprawie silnika. Mam do kupienia silnik w dobrych pieniądzach taki jak na zdjęciu poniżej ale nie wiem czy blok silnika z głowicami jest taki sam jak w moim WRX 03-05r ???Widzę że osprzęt się trochę różni ale nie mam pojęcia czy blok jest taki sam. Silnik posiada już cewki zapłonowe zakładane na świece tak jak w moim wrx po 03r ale widze że dolot do turbo i turbo jest inne dlatego nie wiem czy wnętrzności w silniku są takie same.Wiem tylko tyle że silnik pochodzi ze starszej imprezy ale nie znam dokładnie rocznika. Silnik od starej imprezy gt .Inne turbo ,głowice,kol ssący ,wtryski ,kolektor wydechowy bez miejsca na przednią sondę
Woyciech555 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam Potrzebuje pomocy w sprawie silnika. Mam do kupienia silnik w dobrych pieniądzach taki jak na zdjęciu poniżej ale nie wiem czy blok silnika z głowicami jest taki sam jak w moim WRX 03-05r ???Widzę że osprzęt się trochę różni ale nie mam pojęcia czy blok jest taki sam. Silnik posiada już cewki zapłonowe zakładane na świece tak jak w moim wrx po 03r ale widze że dolot do turbo i turbo jest inne dlatego nie wiem czy wnętrzności w silniku są takie same.Wiem tylko tyle że silnik pochodzi ze starszej imprezy ale nie znam dokładnie rocznika. Silnik od starej imprezy gt .Inne turbo ,głowice,kol ssący ,wtryski ,kolektor wydechowy bez miejsca na przednią sondę A goły blok z głowicami bedzie pasował do mojego wrx po 03r?Mój kolektor ssący bedzie pasował na ten silnik?
Woyciech555 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Hmm... a moje głowice na ten blok silnika i wtedy mój kolektor ssący?
lucza Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 nic ci nie będzie pasować,to jest silnik wrx sti 95-96 z blokiem pod skrzynię 752 a ty masz 754,pozdro.
wojnakrzys Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zakładasz swoje głowice i wszystko będzie pasować Pozdrawiam - Krzysztof
Woyciech555 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Teraz to juz sam nie wiem czy bedzie pasowac heh.zdania sa podzielone
wojnakrzys Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Subaru to takie większe klocki lego. Zostawiasz tylko shortblock i cały osprzęt idzie twój i będzie pasować. Co do mocowania ze skrzynią, skręcisz ja o dwie śruby mniej. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić. Pozdrawiam - Krzysztof
skwaro Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Trzeba jeszcze przerobić mocowanie rozrusznika
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.