Dyrmaz Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Czy są amortyzatory do imprezy GC/ GF (kombi czy sedan chyba maja te same) 99 rok, KYB ULTRA SR (jesli tak to jakie mają symbol/numer producenta) ? ktore generalnie polecacie zeby bylo twardo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiwrc5 Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 KYB 321006, 321007, 312008, 321009 jakoś tak to szło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 a KYB 321006, 321007, 312008, 321009 jakoś tak to szło ale to jest do modelu GD ...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiwrc5 Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 (edited) no skoro chcesz dobry zawias to na grubej sztycy , ewentualnie KYB AGX . Edited April 4, 2016 by matiwrc5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 no taki chce ale pytam o konkretny do danego modelu a ty mi piszesz numery do modelu GD a nie GF/GC. GD to znalazlem ale nie moge znalezc do wczesniejszego modelu... no skoro chcesz dobry zawias to na grubej sztycy , ewentualnie KYB AGX . no taki chce ale pytam o konkretny do danego modelu a ty mi piszesz numery do modelu GD a nie GF/GC. GD to znalazlem ale nie moge znalezc do wczesniejszego modelu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieskiultras Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 AGX Ci nie odpowiadają ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 chce cene porównac m.in. gdyz i jedne i drugie nadaja sie na rajdy... idealny dla mnie zestaw bylby taki, wysoko jak w oryginale ale twardo zeby i na szutrach i po asfalcie polatac ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieskiultras Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 AGX734007 LP734006 PP733011 LT733010 PTKYB ultra SR do GC/GF z tego co mi wiadomo nie produkowali - przynajmniej nie ma ich w oficjalnym katalogu KYBhttp://forum.subaru.pl/index.php?/topic/66205-jakie-amortyzatory-do-gc8-sti/wg tego co tam jest napisane możesz włożyć zawias z GD wraz z springami z tego auta - zostawiasz tylko swoje poduszki amora bo są różne między GC a GD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 AGX 734007 LP 734006 PP 733011 LT 733010 PT KYB ultra SR do GC/GF z tego co mi wiadomo nie produkowali - przynajmniej nie ma ich w oficjalnym katalogu KYB http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/66205-jakie-amortyzatory-do-gc8-sti/ wg tego co tam jest napisane możesz włożyć zawias z GD wraz z springami z tego auta - zostawiasz tylko swoje poduszki amora bo są różne między GC a GD dzieki ale te juz mam numerki np z intercars ..., chodzi o usr podobno pasuja od gd ale nie mam pewnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieskiultras Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 w linku masz napisane ,że pasująna all...omasz ultra SR do GD w cenie 630 za sztukę co daje za komplet 2520a dedykowane AGX do GC/GF w komplecie są w cenie 2000-2200 złróżnica 320-520 zł nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale skłaniałbym się ku AGX ze względów finansowychto jest moje zdaniezresztą czego byś nie założył czy AGX czy Ultra SR różnice poczujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 w linku masz napisane ,że pasują na all...o masz ultra SR do GD w cenie 630 za sztukę co daje za komplet 2520 a dedykowane AGX do GC/GF w komplecie są w cenie 2000-2200 zł różnica 320-520 zł nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale skłaniałbym się ku AGX ze względów finansowych to jest moje zdanie zresztą czego byś nie założył czy AGX czy Ultra SR różnice poczujesz AGXy moge miec po 420za sztuke , musze tylko poznac numery tych ULTRA Sr zeby sprawdzic cene... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieskiultras Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 (edited) http://www.kyb-europe.com/pdf/KYB_Catalog_2012.pdftutaj masz wszystkie numeryw wątku który podpiąłem wcześniej masz ,że zakładane były z STI 04napisz do użytkownika @kons6 on zakładał ultra SR Edited April 4, 2016 by niebieskiultras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrmaz Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 http://www.kyb-europe.com/pdf/KYB_Catalog_2012.pdf tutaj masz wszystkie numery w wątku który podpiąłem wcześniej masz ,że zakładane były z STI 04 napisz do użytkownika @kons6 on zakładał ultra SR dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiwrc5 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Nie napisał bym Ci nr z ultra SR gdybymy ich osobiście nie montował do starszych modeli Tak jak kolega napisał trzeba tylko swoje mocowania zostawić bo tył w GD ma inaczej . Wysokość zależy od sprężyn jakie dasz , zazwyczaj w skład idą sprężyna z WRX-a . Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 chce cene porównac m.in. gdyz i jedne i drugie nadaja sie na rajdy... idealny dla mnie zestaw bylby taki, wysoko jak w oryginale ale twardo zeby i na szutrach i po asfalcie polatac ... agx na rajdy to chyba dlugo nie pozyja. z kilku opinni to chyba niezbyt zywotne amory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiwrc5 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 M_isza nie wiem od kogo masz takie info ale ja powiem że w moim gronie startują przynajmniej cztery GC z tymi amorami , jeździmy KJS-y szutrowe mieszane, asfaltowe i jeszcze nie słyszałem by ktoś zajechał a użytowane są często i mocno od ponad roku lub więcej a np moje kupione jako używki. Ja tam sobie je chwale patrząc na ich koszt a właściwości . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 miałem same amory z GD to auto wyraźnie wyżej stało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo_GT Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Odświeżam temat z pytaniem: to GC na KYB USR stoi wyżej niż seria? Czy to tylko gdy pójdą też sprężyny od GD? Stoję przed wymianą amorów i rozważam USR ale nie będę jeździł po szutrach...w zasadzie jak w końcu skończę remont to nawet z asfaltu nie zjadę żeby podwozia nie pobrudzić Tak więc większy prześwit mi nie potrzebny, wręcz odwrotnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts