rosaskc Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Witam,Potrzebuję pilnie nakrętek do nowych felg. Muszą być wąskie, a byłoby miło, gdyby potencjalnemu złodziejowi mocno utrudniły (albo uniemożliwiły) zadanie. Rozważam TPI XR Nutz. Może ktoś je ocenić, a może polecić coś innego? Muszę kupić dziś, ewentualnie jutro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Mam kute aluminiowe TPI i nie mogę powiedzieć złego słowa. Koło się trzyma, nawet podczas jazdy na torze, farba/anodyzowanie nie schodzi przesadnie łatwo. Co do zabezpieczenia... jak dla mnie to jedynie irytujący przy zdejmowaniu koła gadżet, który może jedynie powstrzymać złodzieja, w którego wyposażeniu znajduje się jedynie klucz 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Przemek, zdaję sobie sprawę, że jak ktoś będzie chciał zwinąć mi felgi, to mi je zwinie. Bardziej chodzi o cwaniaczków, którzy w przypływie emocji bądź alkoholu nie odkręcą mi kół w wolnej chwili, bo im się koło spodobało Takie masz? http://www.toptuner.pl/page/opis/p1/900019 Pozdro, Przemek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Tak. W przypływie emocji, to pewnie jak przywalisz młotkiem, to nabijesz zwykły nasadowy na tą fikuśną zabezpieczającą... no, ale jeśli będziesz dzięki temu spał spokojniej, to polecam właśnie te Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 (edited) @@rosaskc, zanim zamowisz, zweryfikuj czy potrzebujesz waskie czy normalne. Bo te z linku powyzej sa waskie, a XR sa normalne. Edited April 4, 2016 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Dzięki za pomoc przy wyborze, panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Czegoś takiego jak niżej poszukaj. Ciężej cokolwiek na nie nabić Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Ale wystarczy kawałek rurki z amelinium, młotek, klucz "żaba" i tak samo szybko pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Ale to już ktoś musi być bardziej przygotowany Tuleja zewnętrzna jest obrotowa a "do środka" żeby wbić rurkę to trzeba ją mieć dobrze spasowaną bo prześwit tam nie jest za wielki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Umowmy sie, jak sie wprawiony w bojach zlodziej uprze to wezmie sobie wszystko.. Te zabezpieczenia maja odstarszyc poczatkujacych amatorow cudzej wlasnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Witam, Potrzebuję pilnie nakrętek do nowych felg. Muszą być wąskie, a byłoby miło, gdyby potencjalnemu złodziejowi mocno utrudniły (albo uniemożliwiły) zadanie. Rozważam TPI XR Nutz. Może ktoś je ocenić, a może polecić coś innego? Muszę kupić dziś, ewentualnie jutro... Ja mam nakrętki na imbus Nawet wulkanizator się zdziwił i poszedłklucza szukać, jak zobaczył imbus Coś takiego: http://mtuning.sky-shop.pl/Kute-nakretki-D1Spec-HEX-1-25-blue,p,772 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted April 5, 2016 Author Share Posted April 5, 2016 Remi, w jakim kolorze masz i za ile? Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Remi, w jakim kolorze masz i za ile? Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka D1 Spec. Mam czarne do czarnych i pomarańczowych felg i złote do złotych Kupowałem nie w PL, za połowę ceny z linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
faza20 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Czegoś takiego jak niżej poszukaj. Ciężej cokolwiek na nie nabić Ciekawie to wygląda. Jaki to producent i model? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukciosti Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Kupowałem nie w PL, za połowę ceny z linka Oryginalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Kupowałem nie w PL, za połowę ceny z linka Oryginalne? Oryginalne D1 Spec z TW W jaki sposób chcesz potwierdzić oryginalność D1 Spec, skoro to tajwański producent? I to i to od dystrybutora D1 Spec. Edited April 8, 2016 by Remi Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukciosti Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Właśnie ceną i porównaniem do oryginału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts