Kamciooo Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Witam Panowie wczoraj trochę pojeździłem z ecuexplolerem bo niepokoi mnie pewna sytuacja a mianowicie zdarza się że turbo normalnie wstanie nadmucha to 0.9 a auto nie przyśpiesza lecz jedzie jak by miało ok 150 koni . Zdarza się to sporadycznie.Parametry z ecu explolera to jazda normalna i pełny but na 4tym biegu żeby sprawdzić osprzęt. Z błędów to tylko p0031 podgrzewanie lambdy... Proszę o rzucenie okiem i jakieś podpowiedzi
kamilwro Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Hej, z tego co widzę termoparę w najwyższym punkcie miałeś na poziomie 600st C, dlatego nie uważam abyś mógł przegrzać sonde ponieważ one wytrzymują dużo więcej niż zaledwie 600st. EGT najwyższe jakie miałem w benzynie szacowało się na poziomie 1100st C na kutych tłokach firmy MAHLE. Druga sprawa to widzę, że temperature to masz wysoką ale w dolocie prawie 130st. Nie wiem jak i kiedy robiłeś te logi ale moim zdaniem temp Intake jest jak dla mnie za wysoka, może to jest wina. Nie wiem, niech sie mądrzejsi wypowiedzą na ten temat bo nie chcę w bład wprowadzać, pzdr edit: ale widzę, że do odcinki trzymałeś
Kamciooo Posted March 26, 2016 Author Posted March 26, 2016 Tzn ta grzałka już była spalona odkad kupilem... Ta temperatura tez mi sie nie podoba mierzone bylo to w 5stopninna dworze pozniej troche chodzila na wolnych i przejazd testowy...
carfit Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 z tych logow niestety to sobie można powrozyc ….. pogode
Kamciooo Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Sprawa ma się tak dziś wymieniłem sonde na nową check usunięty sonda oscyluje ale problem z mocą pozostał wcześniej potrafiło ja "puścić" a teraz juz caly czas jeździ jak by miała 180hp. Słaba z niskich obrotow potrafi szarpnac przy gazie w podłodze. Ciśnienie w normie caly czas jak przed usterką czyli 0.9 w peaku 1.1 przeplywka pokazuje max 200g/s żadnych błedów... Problem rozwiązany sprawę załatwiła wymiana na inny sprawny. Pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.