lukemike Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam, panowie mam pytanie odnośnie systemu audio w Outbacku 2004, przed liftowym, czy można do niego zrobić przekładkę i dać panel radia z wersji po liftowej, tak żeby obsługiwało mp3 albo aux ?? np takie coś ? http://allegro.pl/radio-cd-6-plyt-subaru-legacy-outback-04-05-06-i5113608266.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam, panowie mam pytanie odnośnie systemu audio w Outbacku 2004, przed liftowym, czy można do niego zrobić przekładkę i dać panel radia z wersji po liftowej, tak żeby obsługiwało mp3 albo aux ?? np takie coś ? http://allegro.pl/radio-cd-6-plyt-subaru-legacy-outback-04-05-06-i5113608266.html Akurat wybrałeś aukcję z wersja przedliftową i w dodatku UK... Ogólnie odpowiedź brzmi - TAK - można - tylko po co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukemike Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 (edited) Większa funkcjonalność i nowoczesność... A trzeba coś rzeźbić czy tylko wystarczy podłączyć w miejsce starego ? Edited March 16, 2016 by VanillaHajs Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Większa funkcjonalność i nowoczesność... A trzeba coś rzeźbić czy tylko wystarczy podłączyć w miejsce starego ? Niestety bez rzeźbienia się nie obejdzie. Wiązka będzie do przeróbki. Poszukaj na forum, ktoś już to przerabiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 u mnie na ten przykład wsadzenie czarnego radia 204LE zamiast szarego 201LE odbyło sie p&p. Moze dzisiaj zrobie zdjecie jak to wygląda bo aby to wyglądało kompatybilnie pomalowałem na czarny mat plastik obok lewarka. Funkcjonalność jest o tyle lepsza ze czyta płyty mp3 i chyba ma cos tam jeszcze co mozna przemilczec, no i łatwo zainstalować aux. Są tez minusy bardziej odbija sie światło w szybkach panelu radia i klimy, co czasami bardzo skutecznie utrudnia zczytanie aktualnych informacji. Z racji, że polift ma klime 2 strefową w naszym przypadku przestaje działać lewe pokrętło nastawu klimy poza tym wszystko git 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukemike Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Lewe pokrętło nie działa czyli mamy jedną temperaturę cały rok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 (edited) Z grubsza wygląda to tak. Maskownica gałki biegów i popielniczka pomalowane matowym sprayem do zderzaków Właściwie nie różni sie od radia. Edited March 19, 2016 by Basmanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
aki001 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 a może... http://www.metraonline.com/part/99-8901 ? (to kosztuje mniej niż $30 z kablami i przesyłką) tutaj chłopak wymienia sobie radio na takie, które faktycznie gra muzykę, a nie brzęczy tylko: jest też wersja dla 2DIN... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 tylko to jest do wersji z manualna klima z klimatronikem zaczynaja sie schody... Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamS1966 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 (edited) Witam chłopcy i Dziewczęta... ) Zanabyłem właśnie (po długich namysłach Outba H 6 2004 r). Miałem parę samochodzików, a po komentarzach jakie czytałem jeszcze przed zakupem,myślałem że to audio jest naprawdę beznadziejne.... Hm... zależy z czym je porównać... Gdy włączyłem to porobiły mi się zmarszczki radości na gębie... Czy to audio w H 6 jest inne niż w pozostałych Outbackach czy Legacach??? Sooory LukeMike, że wlazłem Ci w twój temat, tak bez pytania... I z góry dzięki, za wyrozumiałość... Edited April 18, 2016 by AdamS1966 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukemike Posted April 18, 2016 Author Share Posted April 18, 2016 Ależ ja się nie gniewam ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Witam chłopcy i Dziewczęta... ) Zanabyłem właśnie (po długich namysłach Outba H 6 2004 r). Miałem parę samochodzików, a po komentarzach jakie czytałem jeszcze przed zakupem,myślałem że to audio jest naprawdę beznadziejne.... Hm... zależy z czym je porównać... Gdy włączyłem to porobiły mi się zmarszczki radości na gębie... Czy to audio w H 6 jest inne niż w pozostałych Outbackach czy Legacach??? Sooory LukeMike, że wlazłem Ci w twój temat, tak bez pytania... I z góry dzięki, za wyrozumiałość... Różnica jest w napędzie CD (H6 ma magazynek na 6 sztuk). W jakości nie powinno być żadnej. Chyba kupiłeś egzemplarz, w którym poprzedni właściciel nie miał tyle cierpliwości, co np. ja i wymienił wcześniej np. papierowe głośniki. Osobiście, mnie to nie irytowało, dopóki nie pojeździłem równolegle innym budżetowym autem, w którym standardowe audio bije o głowę to z Subaru. Z grubsza wygląda to tak. Maskownica gałki biegów i popielniczka pomalowane matowym sprayem do zderzaków Właściwie nie różni sie od radia. Interesuje mnie jedna rzecz. Czy sterowanie z kierownicy radiem działa prawidłowo? W H6 przedliftowych sterowanie z kierownicy rozwiązane jest za pomocą dodatkowego "Lan module". Czy jak podłączałeś nowe radio, to wyjmowałeś ten moduł, czy nic nie zmieniałeś? Ze schematów wynika, że poliftowe radio nie potrzebuje takiego modułu, a kabelki sterujące połączone są bezpośrednio z przyciskami na kierownicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 sterowanie z kierownicy działa prawidłowo, nic nie zmieniałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 sterowanie z kierownicy działa prawidłowo, nic nie zmieniałem. Bardzo mnie to cieszy. To znaczy, że w weekend radio "zmieni kolor". Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomin Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 (edited) Nie lepiej porzeźbic i wstawić coś co gra? Edited June 22, 2016 by nomin Link to comment Share on other sites More sharing options...
archi_voo Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 W dniu 19.03.2016 o 17:06, Basmanek napisał: Z grubsza wygląda to tak. Maskownica gałki biegów i popielniczka pomalowane matowym sprayem do zderzaków Właściwie nie różni sie od radia. Czyli mogę wymienić 201LH na 204LE bez jakichkolwiek przeróbek? Malowanie to nie problem. Chociaż u mnie jeszcze boczne listwy są srebrne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 jest p&p jeszcze bonusowo możemy wpiąć chińskiego ( za Ali) auxa bez przerabiania czegokolwiek. W polifice do tej wtyczki jest wpięte sterowanie z kiery i trzeba dokonać syntezy jednego z drugim, a w przed lifcie idzie po CAN a radio obsługuje i jedno i drugie wiec gniazdo na AUX czeka puste Link to comment Share on other sites More sharing options...
recki Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Też mysłałem na szczepem 204 w miejsce 201. Stwierdziłem ze albo grubo albo wcale. Macie i czytajcie ! Już 2 latka temu a dalej micha mi się cieszy jak wspomnę przed i po Link to comment Share on other sites More sharing options...
archi_voo Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 (edited) A u mnie po wymianie i malowaniu osłony przy dźwigni dość dobrym sprayem wyszło tak: Edited May 6, 2018 by archi_voo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 2 godziny temu, archi_voo napisał: A u mnie po wymianie i malowaniu osłony przy dźwigni dość dobrym sprayem wyszło tak: Widzę, że ładnie się kolory zgrywają. Podaj kod lakieru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archi_voo Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Nie ma kodu na puszce. Czarny mat MOTIP do plastiku. https://e-lakiernik.net/crafts-lakier-czarny-mat-do-plastiku-400ml Link to comment Share on other sites More sharing options...
piwozniak Posted May 9, 2018 Share Posted May 9, 2018 a nie irytuje Was nie dzialajaca jedna strefa klimatyzacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted May 9, 2018 Share Posted May 9, 2018 2 godziny temu, piwozniak napisał: a nie irytuje Was nie dzialajaca jedna strefa klimatyzacji? Nie. Nie irytuje. Od strony elektrycznej to pikuś, bo dodajesz jeden silniczek i masz na wyświetlaczu "obie strefy". Do uzyskania pełnej dwustrefowej klimatyzacji musiałbym rozebrać deskę i wymienić pół tego, co jest pod nią. Kiedyś zgłębiałem temat, szukając tunelu centralnego od najbogatszej wersji, z nawiewami na tylne siedzenia, ale chwilowo mi przeszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 17 godzin temu, WOJO napisał: Kiedyś zgłębiałem temat, szukając tunelu centralnego od najbogatszej wersji, z nawiewami na tylne siedzenia, ale chwilowo mi przeszło. Ciekawy temat, występowało coś takiego w przedlifcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
archi_voo Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 23 godziny temu, piwozniak napisał: a nie irytuje Was nie dzialajaca jedna strefa klimatyzacji? Jedyne co to przy następnym rozbieraniu zintegruję sobie prawe i lewe pokrętło aby działały zamiennie. Wtedy dla niezaznajomionego z tematem kierowcy wcześniejsza ingerencja będzie nie do zauważenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts