Jump to content

Forester 06 XT - Prośba do posiadaczy: wydech kontra hak

Chopin

Recommended Posts

Potrzebuję pomocy przy doborze puszki końcowej.

Wszystkie osoby, które uporały się z problemem wymiany wydechu, a ich Forek XT posiada hak proszę o radę.

Zakupiłem ostatnio CC i BB Cobba - na którego polowałem przeszło rok - i ku mojemu zdumieniu "lipa". W montażu wydechu przeszkadza mocowanie haka do auta. Nie chcę odcinać wieszaków przy puszce bo po paru miesiącach wyjdzie rdza, być może pojawią się drgania, jakiś rezonans.

Czy sama puszka Prodrive ma takie same mocowanie jak oryginał w XT ? Wówczas kupie taką i tylko podmienię.

Pozdrawiam

Potrzebuję pomocy przy doborze puszki końcowej.

Wszystkie osoby, które uporały się z problemem wymiany wydechu, a ich Forek XT posiada hak proszę o radę.

Zakupiłem ostatnio CC i BB Cobba - na którego polowałem przeszło rok - i ku mojemu zdumieniu "lipa". W montażu wydechu przeszkadza mocowanie haka do auta. Nie chcę odcinać wieszaków przy puszce bo po paru miesiącach wyjdzie rdza, być może pojawią się drgania, jakiś rezonans.

Czy sama puszka Prodrive ma takie same mocowanie jak oryginał w XT ? Wówczas kupie taką i tylko podmienię.

Pozdrawiam

Mam hak i prodrive i nie widzę żadnej kolizji

@Subary

A czasem w Twoim Forku nie siedzi coś z Cobba?

Dziękuję za odpowiedzi kolegom. Tak więc szukam samej końcówki Prodrive i montuje do auta.

Dodam, że w serwisie w N S Pan powiedział, że są różne mocowania tych puszek. ..dlatego jeśli seria - Prodrive ma takie same wymiary i wieszaki to podejdzie P&P

Jak to się zgadza to już na 100% kupuje hehe

A jaka jest różnica pomiędzy BB Prodriva z Imprezy, a tą dedykowaną do Forestera? Tej dedykowanej można szukać jak igły w stogu siana...

Taki Prodrive z Imprezy mi podejdzie bez żadnych ceregieli B)

A nie jest czasem tak ze np ten prodrive dedykowany do imprezy będzie współpracował z hakiem, ale jeśli się go przerobi (przesunie do tylu)  żeby końcówka wystawała poza zderzak to hak się nie zmieści?