Chopin Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Potrzebuję pomocy przy doborze puszki końcowej. Wszystkie osoby, które uporały się z problemem wymiany wydechu, a ich Forek XT posiada hak proszę o radę. Zakupiłem ostatnio CC i BB Cobba - na którego polowałem przeszło rok - i ku mojemu zdumieniu "lipa". W montażu wydechu przeszkadza mocowanie haka do auta. Nie chcę odcinać wieszaków przy puszce bo po paru miesiącach wyjdzie rdza, być może pojawią się drgania, jakiś rezonans. Czy sama puszka Prodrive ma takie same mocowanie jak oryginał w XT ? Wówczas kupie taką i tylko podmienię. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnoldpe Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Potrzebuję pomocy przy doborze puszki końcowej. Wszystkie osoby, które uporały się z problemem wymiany wydechu, a ich Forek XT posiada hak proszę o radę. Zakupiłem ostatnio CC i BB Cobba - na którego polowałem przeszło rok - i ku mojemu zdumieniu "lipa". W montażu wydechu przeszkadza mocowanie haka do auta. Nie chcę odcinać wieszaków przy puszce bo po paru miesiącach wyjdzie rdza, być może pojawią się drgania, jakiś rezonans. Czy sama puszka Prodrive ma takie same mocowanie jak oryginał w XT ? Wówczas kupie taką i tylko podmienię. Pozdrawiam Mam hak i prodrive i nie widzę żadnej kolizji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subary Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 (edited) W haku Brinka, który mam, jest takie ładne wyprofilowanie, aby zmieścić samą końcówkę. Edited March 16, 2016 by Subary Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Ja kupiłem na alleg.... chyba HAKPOL czy jakoś tak i wszystko P&P, i zagłębienie na rurę jest tam gdzie potrzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chopin Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 @Subary A czasem w Twoim Forku nie siedzi coś z Cobba? Dziękuję za odpowiedzi kolegom. Tak więc szukam samej końcówki Prodrive i montuje do auta. Dodam, że w serwisie w N S Pan powiedział, że są różne mocowania tych puszek. ..dlatego jeśli seria - Prodrive ma takie same wymiary i wieszaki to podejdzie P&P Jak to się zgadza to już na 100% kupuje hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subary Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Mój końcowy element to H&S dedykowany do Forestera. Downpipe pochodzi od Cobba i teraz katalizator jest najniższym punktem, jeśli chodzi o prześwit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chopin Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 A jaka jest różnica pomiędzy BB Prodriva z Imprezy, a tą dedykowaną do Forestera? Tej dedykowanej można szukać jak igły w stogu siana... Taki Prodrive z Imprezy mi podejdzie bez żadnych ceregieli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Pod hak pasuje tylko oryginalny wydech - każde inne trzeba przerabiać, ale jest to do zrobienia bez spawania. Też przechodziłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 A nie jest czasem tak ze np ten prodrive dedykowany do imprezy będzie współpracował z hakiem, ale jeśli się go przerobi (przesunie do tylu) żeby końcówka wystawała poza zderzak to hak się nie zmieści? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts