Jump to content

Luz na pedale sprzęgła i sprzęgło w ej22 n/a

Hiszpanu

Recommended Posts

Mam luz na pedale sprzęgła, pedał nie stawia żadnego oporu na kilka cm po wciśnięciu, tak ma być czy wystarczy podciągnąć linkę?

Druga sprawa czy sprzęgło z n/a ej20 jest takie same jak w ej22? Bo mam impreze ej22 silnik z legasia i pewnie bede miec problemy z kupnem sprzęgła bo po vinie mi nikt pewnie nie dobierze (auto ze stanów). A szukać bede z valeo i powiedział bym po prostu sprzeglo do imprezy z 99 2.0 125km i nie powinno być problemów ale musze mieć pewność że bedzie pasować bo najprawdopodobniej nie ja to bede składać.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka

Wydaje mi się, że się sprzęgło skończyło - z Twojego obrazka widzę, że stuknęło mu już 85kkm - pora na wymianę.

Z doborem sprzęgła sam miałem trudność - koniec końców ściągałem z USA (jak i masę innych części)

Sądząc po tym co można znaleźć na stronie Exedy USA można przypuszczać, że z EU też będzie pasowało - nawet na zdjęciach pudełka z tarczy i docisku są polskie napisy.

Edited by Hipek

Troche się już kończy, myśle że 3-6 miesięcy jeszcze objeździ, w końcu exedy ale łożysko strasznie daje i lepiej to zrobić szybko. Chyba zawioze do mechanika i niech oni działają bo na exedy mnie chwilowo nie stać myśle że valeo da radę na kilka sezonów, w końcu to zwykłe n/a.

Dzieki, jednak zdecydowalem ze i tak nie bede robil duzych przebiegow i ze sprzeglem poczekam do wakacji, bo luz mozna zlikwidowac linka, a samo sprzeglo w sumie az tak zle nie chodzi a wszystko przeciez zalezy jak sie je traktuje. Ale dzieki za link

Edited by Hiszpanu