civi Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam Czy jest jakaś możliwość oceny wzrokowej zużycia rozrządu? Byłem u mechaika i nie był w stanie ocenić ile może być najechane na tym rozrządzie. Mam niby książkę serwisową, ale niestet ASO nie ma dostępu do bazy danych i nie wiadomo kiedy byl on wymieniany. Czy jest jakaś inna możliwość znalezienia informacji kiedy rozrządy był wymieniany? Polecany zestaw to Cotitech czy brać jakiś inny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 nie wiadomo kiedy byl on wymieniany To wymień. Taniej wyjdzie, niż jeździć z nadzieją. Polecany zestaw to Cotitech czy brać jakiś inny? Załóż oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palmall Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Dobrze opatrzony mechanior stwierdzi co najwyżej że pasek był wymieniany niedawno czyli parę tyś km wstecz bo to jeszcze idzie organoleptycznie wyczuć. Ale nikt ci nie powie że był wymieniany 70 tyś temu i jeszcze 30 możesz nalatać. Tak jak wyżej - wymień i kup sobie spokój Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Zwykle pierwsze co się robi po zakupie to wymiana rozrządu, zwłaszcza jak nie wiadomo kiedy był wymieniany. Nawet w Subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigori Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 To samo pytanie. 2.0 diesel zostalem przynajmniej narazie szczesliwym posiadaczem Legacy z 2008r. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze tam jest lancuch a nie pasek czy ktos moze potwierdzic albo wyprowadzic mnie z bledu? mam 121tys i zastanawiam sie jezeli jest pasek to trzeba wymienic a jak lancuch to nie. prosze o info. Rowniez jaki olej zalecacie do 2.0 diesel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 To samo pytanie. 2.0 diesel zostalem przynajmniej narazie szczesliwym posiadaczem Legacy z 2008r. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze tam jest lancuch a nie pasek czy ktos moze potwierdzic albo wyprowadzic mnie z bledu? mam 121tys i zastanawiam sie jezeli jest pasek to trzeba wymienic a jak lancuch to nie. prosze o info. Rowniez jaki olej zalecacie do 2.0 diesel? Rzekłbym nawet, że są dwa łańcuchy. Nie to powinno być teraz Twoim zmartwieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palmall Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 (edited) Nie to powinno być teraz Twoim zmartwieniem. Haha, zdecydowanie nie to. @Grigori, co kierowało Tobą że skusiłeś się na diesla? Tak z ciekawości pytam tylko.. Edited April 28, 2016 by palmall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigori Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 szkoda gadac Panowie. duzo latam i oszczednosci a trafilem w okazyjnej cenie wiec wziąłem. Następnie zacząłem czytac i... prawdopodobnie nadzialem sie na mine . Pozyjemy zobaczymy Dziekuje za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts