Jump to content

Wymiana rozrządu legacy IV

civi

Recommended Posts

Witam

Czy jest jakaś możliwość oceny wzrokowej zużycia rozrządu? Byłem u mechaika i nie był w stanie ocenić ile może być najechane na tym rozrządzie. Mam niby książkę serwisową, ale niestet ASO nie ma dostępu do bazy danych i nie wiadomo kiedy byl on wymieniany. Czy jest jakaś inna możliwość znalezienia informacji kiedy rozrządy był wymieniany?

Polecany zestaw to Cotitech czy brać jakiś inny?

Dobrze opatrzony mechanior stwierdzi co najwyżej że pasek był wymieniany niedawno czyli parę tyś km wstecz bo to jeszcze idzie organoleptycznie wyczuć. Ale nikt ci nie powie że był wymieniany 70 tyś temu i jeszcze 30 możesz nalatać.

Tak jak wyżej - wymień i kup sobie spokój :)

• 1 month later...

To samo pytanie. 2.0 diesel zostalem przynajmniej narazie szczesliwym posiadaczem Legacy z 2008r. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze tam jest lancuch a nie pasek czy ktos moze potwierdzic albo wyprowadzic mnie z bledu? mam 121tys i zastanawiam sie jezeli jest pasek to trzeba wymienic a jak lancuch to nie. prosze o info. Rowniez jaki olej zalecacie do 2.0 diesel?

To samo pytanie. 2.0 diesel zostalem przynajmniej narazie szczesliwym posiadaczem Legacy z 2008r. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze tam jest lancuch a nie pasek czy ktos moze potwierdzic albo wyprowadzic mnie z bledu? mam 121tys i zastanawiam sie jezeli jest pasek to trzeba wymienic a jak lancuch to nie. prosze o info. Rowniez jaki olej zalecacie do 2.0 diesel?

Rzekłbym nawet, że są dwa łańcuchy. :)  Nie to powinno być teraz Twoim zmartwieniem.

post-13696-0-97040600-1461835439_thumb.png

Nie to powinno być teraz Twoim zmartwieniem.

Haha, zdecydowanie nie to.

@Grigori, co kierowało Tobą że skusiłeś się na diesla? Tak z ciekawości pytam tylko..

Edited by palmall