piciu Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Hej, Jakieś 800km temu zakułem motor i tak od 2-3 dni obserwuję przy odpalaniu na zimnym, taką piękną białą, może w barwie niebieskiej (ciężko określić, bo szyba może powodować zmianę barwy) chmurę z wydechu. Na razie drugi raz. Ten piękny obłoczek mam tylko przy odpalaniu i zastanawiam się... czy to piękna katastrofa czy może efekt docierania i poprawienia czegoś ? Poziom oleju sprawdzę dopiero wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Tak ma być, luźne pasowanie kucizny musi puścić dymka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piciu Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 A, dobra, bo to pierwsze moje doświadczenia po generalnym, więc doświadczenia nabieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Jeśli stoi na równym nie powinien żadnego olejowego dymka puszczać. Jak ja docieralem swój silnik(pasowany na 0,6), tez puszczał mi dymka, ale okazało się, że to turbina puszczała olej. Po jej regeneracji i dotarciu, czasem puszcza, ale tylko jak zaparkuje na dłużej, na większym pochyleniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts