Kubexx Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Hej Na wiosnę/lato chciał bym wymienić większość el gumowych zawieszenia, amortyzatory i sprężyny, sprzęgło. I tu pojawia się parę pytań: Gumy: Czy warto zamienić większość el na poliuretany z wyjątkiem tych trzymających skrzynie i podpory wału ? Czytałem któryś temat, gdzie opinie były podzielone, a poliuretany podobno nie są takie super, bo spowalniają pracę zawieszenia i powrót do pozycji neutralnej. Ktoś wymieniał i może polecić lub zanegować ? Amortyzatory: Tu zastanawiam się nad KYB AGX ( są w ogóle do GG czy trzeba rzeźbić z GF ?) z sprężynami eibach pro kit lub Gwintem D2. Który zestaw będzie lepszy ? Cenowo wychodzi podobnie, ale obawiam się o jakość i charakterystykę pracy tego gwintu. Sprzęgło: Jest w skrzyni gdzieś klapka rewizyjna by sprawdzić stan sprzęgła ? Mam wrażenie, że zaczyna się ślizgać, jednak nigdy się z tym zjawiskiem nie spotkałem więc nie mam pojęcia czy mam dobre odczucia czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Poliuretan do cywila to średni pomysł za to AGX jak najbardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubexx Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 A do AGX wystarczą seryjne gumy, czy jakieś wzmocnione może dać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombur Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Wystarczą seryjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonnt Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Najszybciej czuć ślizgające się sprzeglo przy wysokim biegu i niskich obrotach..tzn masz 5 powiedzmy 80 na godzinę, wciskasz gaz na maca i albo przyspiesza albo obroty idą w gore jakbyś miał sprzeglo wcisniete. Zawsze taki objaw u mnie byl najwcześniejszy.jak się mylę to proszę poprawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubexx Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Dzięki dziś przetestuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 1 i palenie kapcia, albo pali albo nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubexx Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Wez, o ile mnie to bawi, to potem wchodza ludzie przez Google i czytają to i naśladują. Zrobiłem testy przy tych 80km/h i takiego zjawiska nie zaobserwowałem jak było opisane. Rozbieral ktoś ta skrzynie? Była tam ta klapka rewizyjna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts