Daroot Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Witam. Od razu napiszę że nie znalazłem podobnego tematu na forum. Mam spryskiwacze do założenia do forka, kupiłem używane (z mojego jakiś łaskawca ukradł, łamiąc część) ale nie mam tych kwadratowych otoczek gumowych przylegających do zderzaka - nie można tego kupić na portalu aukcyjnym. W serwisie również nie mają już, nie można zamówić nowych. Czy ktoś może przechodził temat i wie z czego to dopasować, lub może ktoś zrobić zdjęcie takiej podkładki zdemontowanej? Nie mam nawet poglądowego foto jak to powinno wyglądać, czy jakaś wargowa uszczelka. Proszę o pomoc kolegów. Może chociaż w zbliżeniu zdjęcie zamontowanej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Żyta Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 ja mam chyba taki jeden na zbyciu, jutro zrobię foto jak to wygląda i sprawdzę czy mam dodatkowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/86723-spryskiwacze-reflektor%C3%B3w-forester-sg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 ja mam chyba taki jeden na zbyciu, jutro zrobię foto jak to wygląda i sprawdzę czy mam dodatkowy. Super, będę czekał na info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 (edited) Założone- działają niesamowicie https://picasaweb.google.com/117320613778406374976/6289850948353809425?authkey=Gv1sRgCLL_gajBu7f8_QE#6289850948528835298 Edited May 28, 2016 by Daroot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max 84 Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Dałeś Ori, czy jakiś Mod ?? Pryska zacnie. U siebie, nigdy nie widziałem takiego efektu, z za kierownicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 Oryginał wszystko, pompka rozruszana bo stała w miejscu. Jestem zadowolony z efektu Podoba mi się w subaru sprysk na lampy na oddzielnym przycisku, a nie jak większość aut załącza pompkę spryskiwaczy przy włączonych światłach i próbie spryskania szyby. Przy obecnym systemie jazdy na dziennych całorocznie - marnowanie płynu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 U siebie, nigdy nie widziałem takiego efektu, z za kierownicy u mnie na postoju to szyba przednia rykoszetem obrywa, ale z ciekawości też kamerkę postawie i zobaczę jak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arri Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Możesz opisać instalację tego spryskiwacza?. Ja właśnie poszukuję takiego i nie wiem jak się zabrać do wymiany... A może ktoś ma taki spryskiwacz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 (edited) Instalację? Zdemontowałem grill, następnie lampy i kierunki. Od zderzaka wyciągnąłem wszystkie kołki z góry które są pod lampami. Zderzak jest na tyle miękki i elastyczny że dało się unieść jego górną część, wsunąć spryskiwacz i zamontować od dołu (jest miejsce na rękę) zawleczkę. Zawleczka to taka blaszka która trzyma spryskiwacza od dołu pod zderzakiem. Aha, przed zamontowaniem przeciągasz przewód (wężyk) w stronę środka chłodnicy, gdzie jest trójnik rozdzielający płyn na obie strony. Do składania musiałem wyjąć spod lamp podłużne łezki, bo lampa z tym elementem nie mieściła się. Generalnie na spokojnie godzinka pracy. Załączam zdjęcie z prac, jeden sprysk zamontowany. Na koniec naciągamy gumki od góry i tyle Edited June 7, 2016 by Daroot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts