radnor Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Ojciec szuka taniego sposobu na nagranie i odtworzenie sygnału z szyny CAN w samochodzie, żeby w domu na spokojnie potestować jakieś dekodery. Czy ktoś zna jakiś sprawdzony i niedrogi rejestrator z gatunku allegrowo/ebayowych z odpowiednim softem? Na ebay jest spory wybór poniżej 100 dolarów, ale żaden nie ma dokładnego opisu funkcji softu ani nawet wzmianki o tym, czy potrafi też nagrany wcześniej sygnał wypuścić na jakiś kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Z ciekawości: w jakim celu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siodemka Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Jak robiłem swoja magisterka z CAN'a to korzystałem z produktów tej firmy : http://vector.com/vi_products_a-z_en.html Pierwsza klasa tylko cena wysoko ale wtedy to uczelnia płaciła. Wiec tanio nie będzie :-/ O golnie ja robiłem tak ze zapisywałem do bazy danych cały "szum" z CAN'a aby potem analizować co się tam dzieje. Nie wiem czy można z tego potem wygenerować ten sygnał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts